Arhiva

Aljoša Roksandić postao vlasnik 75 posto Digitela

Avatar

Nakon prodaje CityExa Bancroftu Digitel komunikacije zaključile su i proces vlasničkog restrukturiranja. Predsjednik Uprave Aljoša Roksandić preuzeo je udjele od Vladimira Smoleca i Jasne Hrvić Smolec te time postao vlasnik 75 posto tvrtke.

Preostalih 25 posto tvrtke i dalje je u rukama Darija Vincea, jednog od suosnivača Digitela i trenutačno prvog čovjeka Ujedinjenih produkcija, Digitelove divizije za proizvodnju sadržaja i brendiranu zabavu. Vladimir Smolec počinje vlastitu poduzetničku priču, a Jasna Hrvić Smolec ostaje na čelu Digitel medijskih servisa, koje već godinama vodi. Kako kažu u Digitelu, riječ je o realizaciji dogovora postignutih još 2006., kad je Aljoša Roksandić došao na čelo novoosnovanog holdinga.

– Digitel je jedan od rijetkih primjera uspješna i feksibilna partnerstva, koje pokazuje snagu da se mijenja i prilagođava vremenu. S Vladimirom Smolecom veže me trajno i neraskidivo prijateljstvo, a u budućnosti, nadam se, i novi zajednički projekti – izjavio je za Lider Aljoša Roksandić. Smolec pak komentira da se tvrtke kao i ljudi moraju prilagođavati okolnostima.

– Logično je da će projekt Digitel u budućnosti biti drukčiji nego danas, a planirani razvoj tvrtke upravo je u funkciji odgovora na nove izazove. Osobno ću više energije usmjeriti na aktivnosti i poslove koje sam zanemarivao proteklih godina kada sam bio isključivo posvećen izgradnji Digitela, a Digitel i ja voljet ćemo se i dalje – objasnio je Smolec.

U međuvremenu, Digitel nastavlja sa širenjem u komplementarne biznise. Tako se, kako su najavili iz kompanije, uskoro očekuje i lansiranje nove tvrtke iz toga marketinškog holdinga, specijalizirane za upravljanje sportskim marketingom i pravima, pod vodstvom Ivice Blažička, koji je ovog proljeća napustio Sportski program HRT-a i prešao u Digitel. (B. B.)

 

Komentari

Komentirajte