Hrvatska
StoryEditor

Ostavka ministra Krstičevića: U Banskim dvorima razgovara s premijerom

08. Svibanj 2020.
Damir Krstičević

Ministar obrane Damir Krstičević u četvrtak je podnio ostavku nakon pada vojnog školskog aviona u kojem su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra. 

- Naša zadaća je da budemo s obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku, sve ono što znamo i možemo. Želim kako ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i HV-a. Ovo je ogroman gubitak i za Hrvatsku vojsku. S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane - rekao je Krstičević. 

 

- Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika. To je teško svakom ministru obrane pa i svakom zapovjedniku u HV-u. Kao što znamo, prije tri mjeseca isto smo imali zrakoplovnu nesreću s helikopterima Kiowa, gdje smo isto izgubili dva mlada života - podsjetio je.

Nešto prije 9 sati u petak je u Banske dvore došao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, a koju minutu kasnije i premijer Andrej Plenković koji bi s njim trebao razgovarati pošto je podnio ostavku nakon što su jučer u zrakoplovnoj nesreći poginula dva pilota HRZ-a. Da će se ujutro obaviti ovaj razgovor potvrđeno je Hini sinoć iz Vlade.

Novinarima je kazao da o ostavci nije obavijestio premijera Andreja Plenkovića, no njih dvojica sinoć su razgovarali telefonski.

Iz Vlade su izrazili najdublju sućut obiteljima dvojice pripadnika HRZ-a koji su izgubili živote nakon pada zrakoplova.

Iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića nisu sinoć htjeli komentirati ostavku ministra Krstičevića, ali se očekuje da će predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga o tome očitovati danas.

Prihvati li premijer Plenković Krstičevićevu ostavku on će postati 15. ministar koji je napustio Vladu.

Od originalnog postava Vlade koja je s radom počela 19. listopada 2016., uz premijera Plenkovića danas su samo potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar turizma Gari Cappelli i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić koji je na početku rada Vlade bio ministar rada i mirovinskog sustava.

18. travanj 2024 10:44