Arhiva

Center one grupa ulaže u Hrvatsku unatoč recesiji

Avatar

Unatoč globalnoj ekonomskoj krizi i recesiji ulaganja u segmentu trgovačkih centara u Hrvatskoj nisu prestala, štoviše investicijama se pokušava dati pozitivan pomak ka oporavku domaće ekonomije.

To su prepoznali i ulagači Kaufmann grupe i  Aggmore okupljenih u Center one grupu, koji su svojim trećim City Center one projektom postali najveći ulagači u segmentu trgovačkih centara u Hrvatskoj. Nakon City Center one shopping centara na Jankomiru i u Splitu, Center one grupa ulaže u novi projekt vrijedan 135 milijuna eura – City Center one Žitnjak. S ova tri projekta  ukupna vrijednost investicija Center one grupe u domaće tržište penje se na 435 milijuna eura. Osim ulaganja u razvoj tržišta, angažiranjem domaćih dobavljača u izgradnju Centra na Žitnjaku, te povjerivši menadžement svih centara hrvatskim stručnjacima tvrtke CC Real d.o.o. k.d., investitori nastoje zadržati investiciju u Hrvatskoj. Centar koji se prostire na 130.000 kvadratnih metara bruto površine za Center one grupu gradi hrvatska građevinska kompanija Stipić Constructa, koja je ujedno dugogodišnji partner u izgradnji City Center one centara u Hrvatskoj. Projektiranje i nadzor povjereno je također hrvatskim stručnjacima tvrtke Rimc projekt d.o.o. iz Svete Nedjelje, na čelu sa glavnom projektanticom Ivom Birač.

Projekt City Center one Žitnjak osigurao je posao za 1.000 građevinskih radnika, s raznih područja specijalizacije, a kada bude završen otvorit će 1.800 novih radnih mjesta za stanovnike Zagreba i okolice. Na 50.000 kvadratnih metara prodajne površine smjestiti će se 134 trgovine, ugostiteljski i uslužni objekti, u vlasništvu domaćih i stranih tvrtki, veliko Cineplexx kino, Wettpunkt Casino i Kid’s Jungle dječja igraonica koji će oživjeti istočni dio grada. City Center one brand razvijan je u Hrvatskoj i u vrlo kratkom periodu prepoznat je kao jedan od nositelja certifikata Superbrands Hrvatska. Kvalitetu brenda potvrđuje i titula Best Buy Award – najbolji omjer cijene i kvalitete. Naime istraživanje koje je za hrvatsko tržište po prvi put proveo Gfk pokazalo je da građani smatraju City Center one shopping centri imaju najbolji omjer cijene i kvalitete u Hrvatskoj. Kvaliteta, pouzdanost i partnerski odnos sa najmoprimcima te kupcima Centra učini su City Center one prepoznatljivim brendom, a sve to doprinijelo je odluci investitora da ulože 135 milijuna eura u novi Centar na Žitnjaku.  

Komentari

Komentirajte