Arhiva

Varaždincima besplatno telefoniranje

Svi Varaždinci od četvrtka mogu besplatno telefonirati u neograničenim količinama unutar gradske Metro mreže, najavio je gradonačelnik Ivan Čehok

Istaknuo je i kako je Varaždin prvi u Hrvatskoj koji svojim građanima omogućava besplatan pristup gradskoj telekomunikacijskoj infrastrukturi.U sklopu programa ‘Nula je nula’ Varaždincima je unutar Metro mreže omogućeno korištenje Triple play usluge koja omogućuje da se preko jednog priključka u stanu pristupaju internetu te besplatno koriste usluge: telefoniranja i 8 programa kabelske televizije.  Usluga besplatnog pristupa internetu priprema se za jesen.Gradonačelnik Čehok najavio je i kako će građanima podijeliti nekoliko stotina bonova za besplatnih 2007 minuta pristupa internetu na svim gradskim ‘hot spotovima’.

Varaždin je među prvim gradovima u Hrvatskoj uveo hot-spotove, na kojima građani mogu besplatno na sve web stranice  grada i ostalih javnih institucija. Hot spotovi su do sada pokrivali 70 posto grada, a Čehok je najavio kako će zahvaljujući ubrzanom širenju gradske Metro mreže usluga uskoro biti dostupna na području cijelog grada. Do sada je tom tehnologijom obuhvaćeno preko 30.000 građana, gradska vlast i institucije povezane sa Gradom, škole i učilišta, industrijske zone i poslovni sektor, dok je u tijeku povezivanje zdravstvenih institucija. Projekt ‘Nula je nula Grad Varaždin provodi u suradnji s tvrtkom Magic Telekom iz Ludbrega.

 

Komentari

Komentirajte