Aktualno
StoryEditor

Hoteli Maestral u prvom kvartalu povećali prihode 47 posto uz gubitak od 7,3 milijuna kuna

25. Travanj 2018.

Dubrovački Hoteli Maestral u prvom su ovogodišnjem tromjesečju povećali poslovne prihode za 47 posto u odnosu na lani, na 1,36 milijuna kuna, no zabilježili su i gubitak, uobičajen u prvom dijelu godine i to u visini do 7,3 milijuna kuna, pokazuje u utorak objavljeno financijsko izvješće te kompanije.

U izvješću Uprave kaže se da je sezonu 2018. ta hotelska kompanija započela već 11. veljače kada je hotel Splendid primio prve goste, a dan kasnije i hotel Uvala. U prva tri mjeseca ukupno je prodana 3.651 soba i ostvareno 6.771 noćenje, uglavnom skandinavskih gostiju.

Zimski rad ta dva hotela, a zatim i hotela Vis koji je otvoren 28. ožujka 2018. u istom aranžmanu, značajno je utjecao na poslovne prihode, koji su u odnosu na prošlu godinu povećani za 47 posto na 1,36 milijuna kuna.

>>>Dobit hotela Maestral porasla na 4,15 milijuna kuna

Poslovni rashodi iznosili su 9,15 milijuna kuna i veći su 25 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.  Povećanje je posljedica porasta varijabilnih troškova i planiranog ulaganja u uređenje smještajnih kapaciteta radi zadržavanja postojeće kategorije hotela i unapređenja kvalitete, pojašnjavaju iz Uprave.

Troškovi osoblja povećani su 8,5 posto zbog više odrađenih sati rada u hotelima koji su otvoreni gotovo mjesec i pol dana ranije nego prošle godine, navodi se. Krajem ožujka ta kompanija je zapošljavala 141 radnika, od čega 120 na neodređeno vrijeme i 21 sezonca.

>>>CERP zaprimio 24 neobvezujuće ponude za Hotele Maestral

Hoteli Maestral su jedina turistička tvrtka koja je još u većinskom državnom vlasništvu i trenutno je u procesu prodaje odnosno traženja strateškog partnera.

Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) stigle su do početka travnja 24 neobvezujuće ponude za kupnju 68,9 posto državnog udjela u dubrovačkoj hotelskoj kući Hoteli Maestral u drugom pokušaju te prodaje u zadnjih pola godine.

Na zadnjem natječaju završenom u veljači za te je Hotele stiglo 40 pisama namjere i nakon toga samo jedna obvezujuća ponuda, koja je odbijena.

19. travanj 2024 00:07