Aktualno
StoryEditor

Požar progutao prodajni centar Elgrada u Rijeci, šteta je ogromna

17. Veljača 2018.

Prodajni centar, odnosno izložbeni, proizvodni i skladišni prostor tvrtke Elgrad u Rijeci u potpunosti je izgorio u požaru u petak navečer, šteta je ogromna, a uzrok će se naknadno utvrditi.

Očevid će, doznaje se, početi najranije u subotu poslijepodne, a možda i u nedjelju, nakon što vatrogasci dovrše svoj posao i bude moguće pristupiti opožarenom prostoru u Škurinjskoj cesti.

Požar, o kojem je dojava zaprimljena u 21, 20 sati, gasili su brojni vatrogasci iz Rijeke, Opatije, Grobnišćine i Viškova, gašenje je otežavala činjenica da na tom području nema hidrantske mreže pa je voda dopremana cisternama.

>>>Hrvatska prvak po štetama, zadnja po osiguranjima

Požar je lokaliziran, no vatrogasci su na požarištu proveli cijelu noć kako se ne bi ponovno razbuktao.

Požarište je u subotu ujutro obišao zapovjednik Stožera za zaštitu i spašavanje Primorsko-goranske županije, župan Zlatko Komadina koji je o pojedinostima događaja razgovarao sa zapovjednikom smjene vatrogasne postojbe Borisom Kauzlarićem, izvijestila je županija. “Važno je da nema ljudskih žrtava”, rekao je župan  te zahvalio vatrogascima na brzoj reakciji i stavljanju požara pod nadzor.

>>>Posljedice požara: Kako je splitski gradonačelnik postao podvojena ličnost

„Naši vatrogasci najbolji su dokaz koliko je važno da sustav zaštite i spašavanja dobro funkcionira“, kazao je.

Tvrtka Elgrad bavi se proizvodnjom i konfekcioniranjem namještaja od oplemenjene iverice, pa su skladište i izložbeni dio prodajnog centra bili puni lako gorivog materijala kojeg je zahvatila vatra.

Prodajni centar Elgrada okružen je skladištima i trgovačkim prostorima, a u blizini je i veliki trgovački centar Konzuma.

19. travanj 2024 19:44