Arhiva

Najbolji kampovi ostvarili 10 posto veći promet u sezoni

Avatar

Za razliku od prosijeka hrvatskih kampova koji su ove turističke sezone ostvarili dva posto više posjeta turista, 12 najboljih kampova udruženih u organizaciju Top Camping Pool, ostvarili su 10 posto više fizičkog i pet posto financijskog prometa.

Rezultat je to ulaganja u infrastrukturu unatoč cijenama višim i za 20 posto. Najviše posjetitelja dolazilo je u najbolje kampove s njemačkog tržišta, a najveći porast zabilježile su tržišta Danske (čak 88 posto) i Nizozemske (30 posto). Od dvanaest kampova najveći porast imao je kamp Soline iz Biograda (53 posto), zahvaljujući prije svega velikim investicijama, a na drugom mjesti je Stellamaris iz Umaga (40 posto).

Predsjednik Udruženja kampista Jerko Sladoljev tvrdi da je porast rezultat maksimalnih promjena u strukturi gostiju, poglavito u smanjenju paušalista, te u povećanju individualaca kao kvalitetnije platežne skupine, posebno iz Skandinavskih zemalja i zemalja Beneluxa. Već drugu godinu zaredom naturistički kampovi Top Camping pool-a posluju pozitivno i u sve su većoj potražnji.   (Željka Laslavić)

 

Komentari

Komentirajte