Arhiva
StoryEditor

Ivan Vidaković naslijedio Don Markušića na čelu AmChama

30. Studeni 2011.
Piše:
lider.media

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) ima novog predsjednika. Naime, Don Markušića, dosadašnjeg prvog čovjeka komore zamijenio je Ivan Vidaković, direktor Microsofta za Hrvatsku.

Vidaković će tu dužnost obavljati sljedeće dvije godine. Izabran je u utorak na generalnoj skupštini, a u srijedu je na predizbornoj debati koju je organizirao AmCham i  Britansko-hrvatska gospodarska komora predstavljen kao novi predsjednik Američke komore.

Ivan Vidaković je karijeru započeo 1984. kao IBM-ov sistem inženjer tvrtke Intertrade, a ubrzo prelazi na mjesto predstavnika prodaje i marketinga. Zatim je 1991. imenovan IBM-ovim predstavnikom za prodaju u Gulf Business Machines Oman (GBM) LLC, sa sjedištem u Omanu.

Deset godina kasnije se vraća u Hrvatsku kako bi preuzeo mjesto glavnog direktora IBM-a Hrvatska. No, 2009. prelazi na poziciju voditelja poslovne kontrole za središnju i istočnu Europu u (IBM CEE) gdje je bio zadužen za razvoj i implementaciju planova optimizacije za Hrvatsku, Bugarsku, Sloveniju, Slovačku, Srbiju, Litvu, Latviju, Estoniju. Početkom 2010. dolazi na čelo Microsofta u Hrvatskoj. Diplomirao je matematiku i informatiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. 

06. svibanj 2024 20:22