Poslovna scena
StoryEditor

Boban i Mlinarević u Hidroelektri?

22. Rujan 2012.

Bivši direktor HAC-a Stjepko Boban i član Uprave Ivica Mlinarević, kako saznaje Lider, trebali bi od 1. listopada početi raditi u Hidroelektri.

O tome se razgovaralo 12. rujna na sastanku predstavnika HAC-a i Hidroelektre. Liderovi izvori tvrde da je sastanak bio dosta napet, a zbog toga ili pak zbog inače slabijeg zdravlja pozlilo je članu Uprave Hidroelektre Nikoli Salopeku. Sutradan je preminuo od moždanog udara. U HAC-u su na sastanku inzistirali da se njihovi kadrovi Boban i Mlinarević uhljebe u Hidroelektri zbog ranijih ‘zasluga’ jer je Hidroelektra zajedno s Konstruktorom zaradila tijekom gradnje tunela Sveti Rok i Mala kapela. 

Optužbe idu čak i dotle da su ugovarani i dodatni radovi. Uz Bobana i Mlinarevića vezane su HAC-ove brojne afere, a nova ih se Uprava HAC-a vjerojatno htjela riješiti pa je inzistirala da ih preuzme onaj koji im je dužan ‘usluge’. No u Hidroelektri, bez obzira na raniju ‘plodonosnu’ suradnju, smatrali su kontraproduktivnim da ljudi koji su se povlačili po crnim kronikama sada sjede u tvrtki, što je izazvalo žučnu raspravu, ali je na kraju, tvrde naši izvori, prihvaćen HAC-ov prijedlog. Na upite Hidroelektri i HAC-u o tim transferima nismo dobili odgovor.

01. svibanj 2024 15:00