Arhiva
StoryEditor

Čateks pozitivan u prvih devet mjeseci

31. Listopad 2007.
Piše:
lider.media

Čakovečka tekstilna tvrtka Čateks ostvarila je u prvih devet mjeseci neto dobit od 124 tisuće kuna i tako za razliku od istog prošlogodišnjeg razdoblja kad je zabilježila gubitak od 2,72 milijuna kuna, poslovala pozitivno

To su podaci iz Čateksova financijskog izvještaja koji je objavljen na Zagrebačkoj burzi. Uprava u komentaru izvještaja napominje da je dobit nešto niža od planirane, zbog smanjenih poslovnih aktivnosti u trećem tromjesečju na što su utjecali kolektivni godišnji odmor te premještaj nekih isporuka u četvrto tromjesečje.

Ukupni prihodi Čateksa od početka godine do kraja rujna iznosili su 67,84 milijuna kuna, što je za 15,8 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Prihodi od prodaje u zemlji iznosili su 31,55 milijuna kuna, a od prodaje u inozemstvu 35,13 milijuna kuna. Domaći prihodi porasli su za 42 posto, a inozemni za 0,5 posto. Uprava napominje da su znatno povećani prihodi od prodaje tekstila, prihodi od konfekcije su u okviru planiranih, a prihodi od politeksa su nešto niži od prošlogodišnjih. Ukupni rashodi iznosili su 67,72 milijuna kuna i u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine povećani su za 10,4 posto.

Čateks je kompanija sa dugogodišnjom tradicijom u tekstilnoj industriji i svrstava se u najstarije tvrtke u Hrvatskoj - utemeljena je 1874. godine. Današnji proizvodni program sastoji se od proizvodnje umjetne kože za tapeciranje namještaja, medicinskog programa, zaštitne odjeće, tehničkih materijala za specijalne namjene, kućanskog rublja i vojnog programa. Najveći dioničari su MTČ - tvornica čarapa i Hrvatski fonda za privatizaciju. Na kraju rujna Čateks je imao 428 zaposlenih. (H)

04. svibanj 2024 14:00