Arhiva
StoryEditor

Elka 2008. planira gradnju nove tvornice i izlazak na Zagrebačku burzu

23. Listopad 2007.
Piše:
lider.media

Elka, tvrtka poznata po izradi svih vrsta kablova i vodiča, a čiji su proizvodi u Airbusovim avionima i u engleskoj robnoj kući Harrod, proslavila je 80 godina poslovanja skromno i pokazujući društvenu osjetljivost

Naime, kompanija je odlučila 24 škole diljem Hrvatske za svoj 80. jubilej darovati računalima u vrijednosti 350.000 kuna. Na svečanosti, kojoj su prisustvovali predstavnici škola, Elkinih patnera i medija, predsjednik Uprave Darko Belić osvrnuo se na povijest tvrtke i predstavio dosadašnje rezultate, te najavio daljnje ambicije ove uspješne tvrtke. U prvih devet mjeseci ove godine Elka je ostvarila prihod od 502 milijuna kuna, 20% više od istog razdoblja prošle godine, a izvoz je dosegao nekih 40 milijuna eura.

Do kraja godine tvrtka bi mogla prihodovati oko 645 milijuna kuna. Što se budućnosti tiče, najzvučniji su podaci planirana gradnja nove tvornice sljedeće godine i izlazak na Zagrebačku burzu, odnosno prelazak u status dioničkoga društva. Popis partnera jednako je impresivan, a uključuje Hep, Dalekovod, brodogradilišta, Končar, Hrvatske željeznice, Hrvatske autoceste itd. Nazočnima su se obratili i predsjednik Nadzornog odbora Franjo Gregurić, koji je ustvrdio da tvornica nije prestajala raditi nijedan dan od svog osnivanja, što s obzirom na turbulentna vremena na ovim prostorima zaista zaslužuje poštovanje. U ime partnera čestitke je uputio Luka Miličić, predsjednik Uprave Dalekovoda, a u ime darovanih škola ravnateljica OŠ Davora Trstenjaka Zdenka Škare. (V. F.)

 

28. travanj 2024 10:06