23. rujan 2010.

Damir Sabol pokreće tvrtku Računi.hr d.o.o

lider.media
lider.media

Damir Sabol, nakon odlaska iz Iskona, vraća se u poduzetničke vode tvrtkom Računi.hr d.o.o. koja uspostavlja sustav za elektroničko primanje i plaćanje računa.

Vrijednost projekta prepoznao je i BICRO, vladina agencija za provedbu programa potpore tehnologijskom razvoju, čije će ulaganje od 900.000 kuna omogućiti ubrzani razvoj projekta. Partner projekta je Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina.Računi.hr kreiraju tehnologiju i infrastrukturu koja omogućuje uvođenje usluge e-računa u banke, a tvrtkama povezanim u sustav pruža jednostavno izdavanje računa elektroničkim putem. Sustav će tvrtkama sniziti troškove slanja računa, a građani će njegovim korištenjem štedjeti vrijeme te lakše i jednostavnije obavljati plaćanja. Osim navedenih prednosti, korištenje e-računa donosi i pozitivne ekološke učinke.-Razvoj interneta i modernih tehnologija omogućio je pokretanje novih elektroničkih usluga koje mogu znatno olakšati svakodnevni život, povećavajući istovremeno efikasnost poslovanja. Već duže vrijeme pripremamo ovaj projekt i smatramo da je sada idealno vrijeme za njegovo široko uvođenje- izjavio je Damir Sabol, direktor tvrtke Računi.hr d.o.o.

E-računi su potpuna zamjena za račune na papiru te oni korisnicima, umjesto u poštanski sandučić, stižu u elektroničkome obliku unutar internet bankarstva, gdje se mogu pregledavati putem računala ili mobilnih uređaja. Kako se sustav e-računa gradi u partnerstvu s bankama, plaćanje se vrši vrlo jednostavno, jednim klikom miša u internet bankarstvu ili odabirom opcije plaćanja na zaslonu mobilnoga telefona.Tržišna dostupnost usluga e-računa za krajnje korisnike putem internet bankarstva očekuje se početkom i tijekom 2011. godine, ovisno o brzini implementacije unutar pojedinih banaka.(M.N.)