Arhiva
StoryEditor

Kako povećati zapošljivost osoba s invaliditetom?

25. Veljača 2011.
Piše:
lider.media

U ponedjeljak, održat će se završna konferencija projekta ‘Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada‘. Konferenciju će otvoriti ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ankica Paun Jarallah.

Konferencija će se održati u Smaragdnoj dvorani hotela The Regent Esplanade Zagreb s početkom u 10:30 sati. Projekt ‘Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada‘ financirala je Europska unija, u sklopu EU Programa za Hrvatsku – IV komponente IPA programa ‘Razvoj ljudskih potencijala‘. Svrha ovog projekta je poboljšanje socijalne uključenosti i povećanje zapošljivosti osoba s invaliditetom kao i njihova integracija na tržište rada kroz razvoj aktivnih mjera tržišne politike na regionalnoj razini.

Na konferenciji će se predstaviti rezultati projekta, a prezentacije će održati i korisnici bespovratnih sredstava dodijeljenih u okviru natječaja ‘Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada‘: Udruga za promicanje inkluzije, Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet, te URIHO – Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Osim toga, na konferenciji će biti riječi i o razvoju sustava podrške zapošljavanju osoba s invaliditetom, glavnim outputima projekta – Studiji o položaju osoba s invaliditetom na hrvatskom tržištu rada, Akcijskim planovima za zapošljavanje osoba s invaliditetom te osnaživanju kapaciteta savjetnika na tržištu rada u promicanju zapošljavanja osoba s invaliditetom. Predstavnici Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom prezentirati će web portal za osobe s invaliditetom (www.fond.hr) koji je nastao u okviru projekta.

 

23. travanj 2024 09:49