Arhiva
StoryEditor

Svaki drugi čovjek misli da radi s majmunima

03. Veljača 2006.
Piše:
lider.media

Istraživanje koje je provelo web odredište CareerBuilder.com, najveći američki online servis za traženje posla, pokazuje da 53 % zaposlenih misli da radi s plemenom majmuna

Jesu li vaši suradnici neprofesionalni, nepristojni i, sve u svemu, izluđuju vas? Niste jedini: Naime, 53 posto američkih uposlenika kaže da se osjeća kao da radi u majmunskom plemenu. A čak svaki peti misli da mu je šef majmun

To su navodi iz najnovijeg istraživanja agencije CareerBuilder.com, prikladno nazvanog "Majmunska posla" (eng. "Monkey Business"), provedenog na 2.050 radnika širom SAD-a.

Odgovorite (u prostoru za komentare) na naša pitanja:

Najduhovitije odgovore nagrađujemo (200 kuna)

Što je najgore što sam doživio na poslu?

Najgora stvar koju mi je šef ikada napravio?

Najsmješnija situacija koju sam na poslu osobno doživio:

Najveća majmunarija koju mi je priredio netko od kolega ili suradnika:

"Od onih koji su izjavili da im se kolege ponašaju kao majmuni, 47 posto planira promijeniti posao u sljedeće dvije godine. Ponaša li se vaš šef kao Tarzan, a radno vam mjesto nalikuje zoološkom vrtu, možda je vrijeme da i vi pomislite o traženju novog, boljeg posla," izjavila je Rosemary Haefner, potpredsjednica za kadrove CareerBuilder.coma.

CareerBuilder.com je najveća online burza rada u Sjedinjenim Državama, s više od 20 milijuna jedinstvenih posjeta i više od milijun zaposlenja. Vlasnici su mu Gannett Co., Tribune Company and Knight Ridder.

Kao tvrtka, CareerBuilder.com, osim online ponude i potražnje, nudi i tiskovne načine komunikacije poslodavaca i posloprimaca u više od 170 novina i internetskih portala, poput Americe Online i MSN-a. Trenutačno na siteu poslodavci mogu pretraživati životopise više od 15 milijuna osoba koje žele pronaći novi posao.

Evo što su sudionici ankete naveli kao primjere majmuniranja kolega ili suradnika:

Menadžer koji je pokušao dati otkaz zaposlenicima sektora koji nije njegov zato što su oni jeli uštipke koji su bili rezervirani za događaj sljedećeg dana.

Radnica koja je stalno slala e-mailove osobi koja je sjedila odmah do njezinog stola.

Čovjek koji je sjedio u gusto napučenom otvorenom prostoru s odjeljcima i skoro svaki telefonski razgovor puštao preko speaker phonea, uključujuči i razgovore o krevetskim poduhvatima svojih prijatelja.

Šef koji je rezao svoje nokte dok je stajao u odjeljku jednog svog zaposlenika.

CareerBuilder.com provodio je istraživanje "Monkey Business" od 15. studenoga do 6. prosinca 2005. na nasumično odabranom uzorku članova panela comScore Networks. Tim članovima web panela poslane su e-mail pozivnice za sudjelovanje u kratkoj online anketi. Točnost rezultata kreće se unutar 2,16 posto.

Osoba koja je krala hranu od drugih iz hladnjaka u blagovaonici, a potom se čudom čudila kad bi je pitali o tome.

Zaposlenik koji je promijenio naziv svog zaposlenja da bi zvučalo važnije, ali bez da je tražio odobrenje svog šefa.

Šef koji psuje iz petnih žila, a ponekad i baci stolac ili telefon niz hodnik.

Radnik koji prolazeći pokraj kolega nasumice im počeše leđa.

Zaposlenik koji je ne jednom uhvaćen kako spava na poslu, ali uvijek tvrdi da se ustvari molio.

Žena koja je svako jutro pozdravljala svoje kolege (prije nego su uzeli imalo kofeina) riječima: "Jesi li spreman za još jedan zabavan i UZBUDLJIV dan?!"(I.Š.)

www.careerbuilder.com

19. travanj 2024 02:43