Arhiva
StoryEditor

T-HT preuzeo tvrtku IskonInternet d.d.

30. Svibanj 2006.
Piše:
lider.media

Transakcijom vrijednom 13,7 milijuna eura T-Hrvatski Telekom postao je vlasnikom 100 posto dionica IskonInterneta d.d. Prije zaključenja kupnje Iskon portal je izdvojen u zasebnu kompaniju Adriatic Media d.o.o. i nije bio predmet kupnje od strane T-HT-a

     Iskon je uspješna ISP kompanija sa 111 stalno zaposlenih i ostvarenim ukupnim prihodom od 81 milijun HRK u 2005.godini, a danas se nalazi na prekretnici svojeg razvoja. Potencijale koje Iskon ima - brzinu, fleksibilnost, kompetentnost u IP tehnologiji i razvijeno upravljanje odnosima s korisnicima - T-HT će, kroz ulaganje u infrastrukturu, iskoristiti za ubrzani razvoj novih proizvoda temeljenih na širokopojasnom internetu.

Kako bi očuvao svoju dinamičnu, poduzetničku kulturu, i kvalitetu brzog prepoznavanja korisničkih potreba, Iskon će ostati samostalno trgovačko društvo, a T-HT će nadzirati poslovanje Iskona putem Nadzornog odbora. T-HT neće integrirati Iskon u svoj portfelj jer su usluge Iskona komplementarne uslugama T-HT-a. Iskon će se pozicionirati kao pružatelj telekomunikacijskih usluga koje će moći pokriti sam, tj. «iz jedne ruke», a svoje glavne kompetencije eksponirat će na području podatkovnih i internetskih usluga.

Iskon će nastaviti poslovati pod svojim imenom i prepoznatljivim brandom. U skladu s najavljenim strateškim ciljevima T-HT-a, tim koji je zaslužan za dosadašnji uspjeh Iskona nastavlja voditi društvo te je ponovno imenovana dosadašnja Uprava u sastavu: Damir Sabol, predsjednik, Saša Kramar, član (marketing i prodaja), i Ratko Pažur, član (financije). Također, Iskon ima optimalan broj zaposlenih te se na tom području ne planira smanjivanje – već i nova zapošljavanja, sukladno potrebama razvoja kompanije.

20. travanj 2024 14:04