Biznis i politika
StoryEditor

Bačić potvrdio: V.d. ministra gospodarstva državni tajnik Hrvoje Bujanović

13. Prosinac 2023.
Predstavljanje novog GEM istraživanja za 2022. godinu. Hrvoje Bujanovićfoto Ratko Mavar

Za vršitelja dužnosti ministra gospodarstva imenovan je sadašnji državni tajnik Hrvoje Bujanović koji će tu dužnost obavljati do izbora i imenovanja novog ministra, izvijestio je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić nakon sjednice Vlade u srijedu.

Predsjednik Vlade jučer je razriješio dužnosti dosadašnjeg ministra gospodarstva Davora Filipovića, a Vlada na telefonskoj sjednici razriješila dužnosti posebnog savjetnika Juricu Lovrinčevića, podsjetio je Bačić.

- Danas je na sjednici Vlade, vršiteljem dužnosti ministra gospodarstva imenovan dosadašnji državni tajnik Hrvoje Bujanović koji će tu dužnost obavljati do izbora i imenovanja novog ministra -  rekao je potpredsjednik Vlade.

Plan je da se u najskorije vrijeme izabere novi ministar gospodarstva, dodao je Bačić.

- Vjerujem da će predsjednik Vlade vrlo brzo uputiti u Sabor kandidata za ministra gospodarstva. Sazvali bismo  izvanrednu sjednicu Sabora i izabrali novog ministra - rekao je.

Upitan hoće li to biti idući tjedan, rekao je kako ne može točno determinirati termin izvanredne sjednice, ali s obzirom na to da su pred nama božićni i novogodišnji blagdani, Bačić je rekao kako je dinamika da se što prije završi s postupkom i da se provede rasprava na nadležnom saborskom radnom tijelu. Nakon toga bi zastupnici glasovali o izboru novog ministra gospodarstva. 

Na upit novinara potvrdio je da će slušanje i glasovanje na plenarnoj sjednici biti u jednom danu. 

27. travanj 2024 11:40