Biznis i politika
StoryEditor

Dodijeljene zlatne kune za Zagreb i Zagrebačku županiju

09. Listopad 2023.
Dobitnici Zlatne kune, Zagreb i Zagrebačka županija

Hrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb dodijelila je u ponedjeljak plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije za poslovne rezultate u 2022. godini, a glavne nagrade u kategoriji velikih trgovačkih društava dobili su Vertiv Croatia i General Logistics Systems (GLS).

Vertiv Croatia specijaliziran je za proizvodnju integriranih modularnih rješenja. Ima više od 500 zaposlenih, od kojih 250 inženjera. IT sustave dizajnirane i proizvedene u Rugvici izvozi u Europu, na Bliski istok i u Afriku.

Dobitnik nagrade u kategoriji najboljeg srednjeg trgovačkog društva je Syntio koji se bavi podatkovnim inženjeringom u oblaku.

Laureat u kategoriji malog trgovačkog društva M.T.M. Creator, usmjeren na rastuće područje online provjera i video identifikacija različitih usluga. 

U Zagrebačkoj županiji, dobitnik zlatne kune za 2022. godinu u kategoriji velikog trgovačkog društva je General Logistics Systems (GLS) Croatia, pružatelj poštanskih i kurirskih usluga. 

U kategoriji najboljeg srednjeg trgovačkog društva nagrađena je samoborska konzultantska tvrtka Infigo IS specijalizirana za informacijsku sigurnost, koja posluje u pet država i na tri kontinenta.

Najbolja tvrtka u 2022. u Zagrebačkoj županiji u kategoriji malog trgovačkog društva je Vikrom iz Begrane koji se bavi izradom specijalnih vijaka i matica za brodogradnju, poljoprivredne strojeve, građevinarstvo, energetsku industriju, industriju hrane i pića, industriju nafte i plina, automobilsku, petrokemijsku industriju i strojarstvo.

Prilikom odabira ovogodišnjih dobitnika zlatne kune, osim rezultata poslovanja poduzeća kao dodatni kriterij prvi puta su vrednovani rezultati ESG upitnika koji vrednuje odnos tvrtke prema okolišu (Environment), društvu (Social) te usvojenim praksama upravljanja (Governance).

27. travanj 2024 10:19