Biznis i politika
StoryEditor

Emanuel Kovačić odustaje od kandidature za člana Uprave Ine

20. Rujan 2022.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela Zaključak  kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA-e imenovanje Miroslava Skalickija, Hrvoja Šimovića te Emanuela Kovačića za članove Uprave društva do imenovanja članova Uprave društva putem natječaja, a najdulje na razdoblje do šest mjeseci.

Kako navode u priopćenju, s obzirom da je kandidat za člana Uprave Emanuel Kovačić obavijestio Vladu da odustaje od predložene kandidature iz osobnih razloga, Vlada će Nadzornom odboru dostaviti novi prijedlog za imenovanje člana Uprave u najkraćem mogućem roku.

Emanuel Kovačić je aktualni direktor regulatornih i javnih poslova u Ini, a prije je bio šef pravnih poslova u Cemexu, Miroslav Skalicki je naftni stručnjak, a Hrvoje Šimović profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na katedri za financije.

Ekonomist, naftni stručnjak i pravnik trebali su ući  u Upravu Ine umjesto Nike Dalića, Barbare Dorić i Darka Markotića - troje hrvatskih članova Uprave od kojih su zatražene ostavke nakon što je u preprodaji plina koji se proizvodi u Hrvatskoj kompanija oštećena za oko milijardu kuna, ali ih nisu podnijeli jer bi time ostali bez otpremnina.

01. svibanj 2024 10:35