Biznis i politika
StoryEditor

InterCapital: UCITS ETF potfond očekuje skorašnje uvrštenje na Bukureštansku burzu

03. Prosinac 2023.
Ivan Kurtović
InterCapital Asset Management već je lansirao ETF na indeks BET-TRN u Hrvatskoj, ETF-om se već pola godine trguje u eurima na Zagrebačkoj burzi, a početkom iduće godine bit će lansiran i na Ljubljansku

InterCapital, prvi upravitelj imovine u jugoistočnoj Europi koji je iskoračio s klasičnih UCITS fondova na ETF-ove i digitalni robo-advisory s aplikacijom Genius, najavio je da očekuje da će njegov UCITS ETF potfond InterCapital BET TRN ETF u prvom kvartalu sljedeće godine biti uvršten i na Bukureštansku burzu. Taj će fond pratiti kretanje indeksa​ BET-TRN, koji je od početka godine dosad porastao za 31 posto, a koji uključuje dvadeset rumunjskih blue-chip tvrtki poput Banca Transilvanije, Hidroelektrike, OMV Petroma ili Romgaza.

InterCapital Asset Management već je lansirao ETF na indeks BET-TRN u Hrvatskoj, ETF-om se već pola godine trguje u eurima na Zagrebačkoj burzi, a početkom iduće godine bit će lansiran i na Ljubljansku. Od ukupno 420 milijuna eura imovine kojom trenutačno upravlja InterCapital Asset Managament imovina pod upravljanjem ETF-a iznosi 5,5 milijuna eura, a očekuje se da će taj iznos do kraja iduće godine narasti na više od 30 milijuna eura. Uvrštenje na Bukureštansku burzu plod je suradnje s rumunjskom brokerskom kućom Investimental.

– Sigurni smo da će ETF koji lansiramo s Investimentalom biti atraktivna investicijska prilika i za građane i za institucionalne investitore u Rumunjskoj. InterCapital investira u Rumunjsku već gotovo 15 godina. Vjerujemo u potencijal rumunjskog tržišta kapitala, posebno s obzirom na to da rumunjske tvrtke nude neke od najatraktivnijih dividendnih prinosa u Europi. Stoga želimo povećati vidljivost Bukureštanske burze i tako dodatno poboljšati njezinu aktivnost u regiji. Za nekoliko tjedana naš ETF ​bit će dostupan i za trgovanje u RON izravno na toj burzi, nudeći tako raznolike investicijske mogućnosti svim zainteresiranima za dinamično rumunjsko tržište kapitala – rekao je Ivan Kurtović, predsjednik Uprave InterCapital Asset Managementa. 

27. travanj 2024 23:06