Biznis i politika
StoryEditor

Mihael Furjan ponovno izabran za predsjednika HUP-a

23. Veljača 2024.
Mihael Furjan i Sergio Galošić

Na 80. izbornoj Sjednici Vijeća članova za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca u narednom trogodišnjem mandatu izabran je Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska. Za novog člana Izvršnog odbora HUP-a izabran je Sergio Galošić, predsjednik Uprave Klimaopreme.

- Hvala svima na podršci. HUP će nastaviti poduzimati aktivnosti i zagovarati politike na olakšanju poslovanja i jačanju konkurentnosti hrvatskih poduzeća. Kao jedini reprezentativni predstavnik poslodavaca težit će boljem socijalnom dijalogu te i dalje biti ključni dionik u hrvatskom gospodarstvu. Postojeći i budući prioriteti HUP-a su porezno i neporezno rasterećenje poduzetnika, unaprjeđenje radnih odnosa i osiguravanje talenta potrebnih hrvatskom gospodarstvu, smanjenje inflacije općenito, kvalitetnije korištenje EU fondova, sustavno rješavanje demografskih problema kao i unaprijeđenije obrazovnog i pravnog sustava te cijeli niz ciljeva pojedinih granskih udruga. HUP će prilagođavati svoje prioritete interesima granskih udruga i članova. Želimo biti još brža i utjecajnija udruga u interesu svih članica - poručio je novi stari predsjednik HUP-a, Mihael Furjan. 

Na istoj sjednici Vijeće članica izabralo je i novog člana Izvršnog odbora HUP-a, Sergia Galošića.

- Izvršni odbor je u zadnjem mandatu radio jako dobar posao. Radujem se angažmanu u Izvršnom odboru jer su teme kojima ćemo se baviti od iznimne važnosti za hrvatsko gospodarstvo - poručio je Galošić. 

26. travanj 2024 11:07