Biznis i politika
StoryEditor

U novom broju čitajte o cijeni sankcija i mogućoj recesiji

10. Ožujak 2022.
Lider 858

Cijene energenata i ključnih industrijskih 'inputa' rastu dnevnim ritmom i ruše rekorde, prijevoznici su zbunjeni i prestaju isporuke čak i one robe koja nije sankcionirana, pojačavajući tako probleme u opskrbi, na svim tržištima vlada panika, obustavlja se proizvodnja u nekim industrijama, javljaju se nestašice 'inputa'... Stagflacija je, prema mišljenju mnogih, vrlo realan scenarij za Europu, a ne bi trebalo otpisati ni recesiju. O cijeni sankcija piše Vanja Figenwald.

U prosječnoj manjoj tvrtki digitalizacija je još enigma koja psihički, financijski i organizacijski opterećuje vlasnika. S obzirom na to da će se uskoro početi dijeliti vaučeri za digitalizaciju u malim i srednjim poduzećima, krajnje je vrijeme odabrati odgovarajućeg partnera koji će digitalizaciju odraditi pouzdano, ne probijajući rokove i proračune, te vam pomoći da taj proces prođe što bezbolnije. Pritom treba prije svega voditi računa o referencijama potencijalnog partnera jer je mnogo bolje uložiti više novca i vremena u pronalazak adekvatnog partnera nego poslije u saniranje štete. S kim pokrenuti digitalnu revoluciju u maloj tvrtki u temi tjedna saznala je Željka Laslavić.

Samo šteta od potresa, koja se još sanira, stajala je Petrokemiju stotinjak milijuna kuna. Kad se tomu dodaju pandemija s pokidanim opskrbnim lancima, divljanje cijene plina, a sad i – u svjetlu ruske invazije na Ukrajinu – neizvjesnost opskrbe tim ključnim energentom, sve su to razlozi za razgovor s predsjednikom Uprave Davorom Žmegačem s kojim su pričali Nikolina Oršulić i Goran Litvan.

U poslovnim znanjima čitajte 'Kako da vas opskrbni lanac poput biljke mesožderke ne povuče u propast', tu je i izvještaj s prvog ovogodišnjeg Lider Investa koji se održao u Splitu. Uz broj stiže i poseban prilog HR u RH.

27. travanj 2024 17:38