Lider tjednik
StoryEditor

Lider 667. 13. srpnja 2018.

12. Srpanj 2018.
Piše:
Digitalni Lider

PROČITAJTE OVDJE

Dizanje neoporezivog praga za trinaestu plaću, božićnicu, uskrsnicu i druge naknade ono je za što se zalaže dio poduzetnika. Ta mjera treba se dovesti što prije bez čekanja na novi paket poreznih mjera koje najavljuje Ministarstvo financija. Takve zahtjeve podupire dio vladajuće koalicije, ali za provedbu te mjere svi upućuju na ministra financija Zdravka Marića, koji o svemu još u tišini razmišlja. Temu o kojoj se u poduzetničkoj sferi sve glasnije priča i kao o načinu da se radna snaga zadrži u Hrvatskoj donosi Edis Felić.

Tko skriva troškove u svojim izvješćima, može očekivati DORH tumači predsjednik Uprave Hanfe Ante Žigman koji je našem novinaru Tinu Bašiću iznio sve o promjenama koje donosi novi Zakon o tržištu kapitala, ovlastima, planovima pa i KPI-jevima Hanfe, ali i svoj stav kako bi trebalo izgledati prelijevanje  stupa u stup – mirovinska reforma.

S Trga žrtava Agrokora gdje su više stradali političari od biznismena nam se javlja Manuela Tašler koja sagleda posljedicame pada Koncerna koje mnogi još uvijek smatraju nesagledivima. Za nedavno izglasanu ‘pobjedu’ mnogi političari su pali – jedan predsjednik Sabora, dvoje potpredsjednika Vlade i još trojica ministara te jedna cijela koalicijska vlada, s Mostom kao najvećim političkim gubitnikom. Prisjetite se s nama brojnih junaka koji su izgubili funkcije u ovoj hrvatskoj gospodarskoj drami dostojnoj najintrigantnijih krimi romana iz pera popularnih švedskih autora.

U temi tjedna čitajte koliko će uvođenje modernog načina rada stajati vašu tvrtku. Digitalizacija srednje velike hrvatske tvrtke stoji od 300 do 500 tisuća kuna, ali povrat uloženoga moguć je već u prvoj godini. Kako to ostvariti otkriva Kata Pranić.

Zadnje zlatno ljeto nam prolazi pred očima piše Željka Laslavić. Općine i gradovi na Jadranu nisu spremni za usporavanje turističkog rasta. Povratak Grčke, Turske i Egipta dat će onima prosječnima, a bezbrižnima ugostiteljima i iznajmljivačima razloga za zabrinutost. ‘Debele godine’ počinju se topiti.

Tragom tog otapanja ne propustite analizu našeg opiniona Borisa Teškog o tome kako današnji gospodarski trendovi podsjećaju na početak recesije 2008. te interesantan članak gosta komentatora Nevena Vidakovića Kako će jaki dolar gurnuti u recesiju države s velikim dolarskim dugom.

Novi broj Lidera donosi i razgovor s ministrom uprave Lovrom Kušćevićem, ekskluzivnu priču o pokopu deset tisuća svinja iz PIK-a Vinkovci, tragičnoj pogibiji jednog od najbogatijih Kineza Wang Jiana, ali i ljutu samurajsku strategiju kao važan ulomak u beskrajnoj knjizi poslovnih znanja.

PROČITAJTE OVDJE

16. travanj 2024 21:34