Lider tjednik
StoryEditor

Lider 675. 7. rujna 2018.

07. Rujan 2018.
Piše:
Digitalni Lider

PROČITAJTE OVDJE

Tajni vlasnici drže malo više od 11 milijardi kuna imovine, od toga se 7,3 milijarde odnose na vlasništvo u obveznicama, a 3,6 milijardi na vlasništvo u dionicama, piše Tin Bašić u novom broju Lidera.

Edis Felić piše o tome kako je država lani izgubila sporove teške više od 300 milijuna kuna.

O ideji da Brijuni idu u koncesiju i suradnji s inozemnim partnerima, mogućnostima promocije turizma “na račun” uspjeha Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji i o prebrojavanju gostiju u velikom intervjuu s ministrom turizma Garijem Cappellijem razgovarala je Željka Laslavić.

Sergej Abramov razgovarao je sa Alojzijem Jukićem, predsjednikom uprave Compinga: “Posljednji važan moment u razvoju Compinga jest ulazak u IoT, internet stvari, u kojem smo prošlogodišnjom investicijom u IoT Net Adriju dobili operatora za mrežu interneta stvari. Naše stajalište prema startupovima nije negativno, štoviše, uložili smo u startup IoT Net. Nigdje u svijetu nisu svi startupovi uspješni, ali bez njih nema kvalitetna razvoja; oni su najbolja metoda da saznate je li vaša vizija prihvatljiva i primjenjiva. Ne treba se obeshrabriti. Ako vam jedan nije uspio, ne znači da drugi neće”, izjavio je Jukić.

Senzori sudjeluju u upravljanju automobilima, robotima, pametnim gradovima, tvornicama i domovima. Osvojili su sva područja ljudske djelatnosti, bez njih bi mobiteli bili nezamislivi, štede energente… No sve je to samo uvod u već predloženi projekt čipiranja cijeloga čovječanstva, piše Kata Pranić.

Aleksandar Tešić piše o tome kako kooperanti dolaze u probleme zbog urušavanja velikih naručitelja poput Uljanika i 3. maja. CEPOR sa stručnjacima za spajanje i akvizicije pokreće program ‘Klub kupaca malih i srednjih poduzeća’ koji će se održavati u listopadu, o čemu piše Ivan Ivanović.

Sandra Babić istražuje američku industriju kućnih ljubimaca u kojoj su milenijaci glavni potrošači, a Vanja Figenwald Kalašnjikov iskorak u proizvodnji električnih automobila.

Što smo još za vas pripremili  PROČITAJTE OVDJE

23. travanj 2024 08:26