Fight Club
StoryEditor

Bernardić treba dati ostavku

08. Lipanj 2017.

SDP-ov saborski zastupnik i bivši ministar Mirando Mrsić izrazio je očekivanja da predsjednik stranke Davor Bernardić podnese ostavku jer je SDP na lokalnim izborima, kako kaže, "doživio potop" za koji najveću odgovornost snosi vodstvo stranke.

Kritikama Mrsića ubrzo su se priključili pobjednik lokalnih izbora Ivan Klarin i potpredsjednica Sabora Milanka Opačić.

- Nažalost u zadnjih šest mjeseci mi smo stranka koja iz mjeseca u mjesec gubi na rejtingu. To je zabrinjavajuće i mislim da Davor Bernardić, koji je postao veliki predmet ismijavanja na društvenim mrežama, mora razmisliti je li sposoban i dalje voditi SDP ili ne - rekla je Opačić i natuknula da u stranci postoji još nezadovoljnih koji "za sada, čini se, kalkuliraju i javno ne govore."

Bernardić je na pozive i prozivke odgovorio u intervjuu za subotnji Jutarnji list, rekavši da SDP više ne računa na Mrsića.

- Njemu je draže između dva izborna kruga umjesto HDZ-a napasti SDP i predsjednika. A to mu nije prvi takav potez. Ali bez brige, neću mu dati alibi da podrži Andreja Plenkovića u Saboru, odnosno HDZ-ovu Vladu... Ovo što je Mrsić napravio je udar na temelje SDP-a - rekao je Bernardić.

23. travanj 2024 11:37