Fight Club

Fight Club: 3. maj treba izdvojiti iz Uljanika

Danas u Hrvatskoj
Lider
Autor Lider

3. maj treba hitno izvaditi iz Uljanik grupe i trebaju se odvojeno rješavati ta dva brodogradilišta, smatra ekonomski analitičar i publicist Ratko Bošković.

Ističe kako su dva brodogradilišta dva odvojena svijeta, te da 3. maj kao manje ili srednje brodogradilište može biti samodostatno ili se udružiti s drugima oko nekih poslova.

Izdvajanje 3. maja iz Uljanika je u ovom trenutku tehničko pitanje, tko je danas ili sutra vlasnik 3. maja, potpuno je nebitno jer to brodogradilište ne može preživjeti bez svježeg kapitala koji mu treba za razvoj, smatra ekonomist Damir Novotny.

Kada bi se teoretski 3. maj izdvojio i kao njegovi vlasnici upisali Rijeka ili Primorsko-goranska županija, on bi vrlo brzo potonuo bez novca za nastavak proizvodnje i njegovi novi vlasnici bi morali spašavati što se spasiti da, najvjerojatnije kroz predstečaj, kaže Novotny.

Dodaje i kako bi izdvajanjem 3. maja iz Uljanika umjesto jednog dobili i drugi problem.

S kojim se mišljenjem više slažete?


Ratko Bošković, ekonomski analitičar

Uljanik i 3. maj trebaju se odvojeno rješavati.

Brodogradilište 3. maj je manje ili srednje brodogradlište koje može biti samodostatno ili se s nekim brodogradilištima može udružiti oko nekih poslova.

Damir Novotny, ekonomist

To je besmislica! Nema smisla razdvajati ta dva brodogradilišta!

Izdvajanjem 3. maja iz Uljanika umjesto jednog imali bismo dva problema.

Glasanje završeno
ZA 0%
PROTIV 0%

Komentari