04. listopad 2018.

Fight Club: Diskreditiranje Brkića je HDZ-ov unutarstranački rat

Komentirajući navode da je Milijan Brkić organizatorima elitne prostitucije odavao informacije o policijskim istragama, saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras je rekao kako svjedočimo ratu unutar HDZ-a koji se odvija pred očima javnosti, poručivši da to najstrože treba osuditi te raspravu o tome preseliti u Hrvatski sabor.

- Tu je sada očito obračun između Karamarka i ovog dijela HDZ-a koji je bio u mandatu do Vlade gospodina Oreškovića i jednog drugog dijela HDZ-a. Ali, ono što je nedopustivo da se koriste metode koje nisu dopuštene, odnosno da to ne rade institucije nego oni dolaze do informacija i koriste ih na način na koji to njima odgovora, izjavio je Maras.

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić pak tvrdi kako u HDZ-u ne postoji nikakav raskol, a za optužbe u aferi SMS iznesene protiv stranačkoga kolege i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića rekao je kako ne može donositi prosudbe dok ne vidi sve dokaze.

- Nema rata u HDZ-u. Nitko s nikim ne raspravlja. Kao što znate, Vlada i Sabor uredno funkcioniraju, stranka. Nema rata u HDZ-u, poručuje Bačić.