Fight Club

Fight Club: Djelatnici hitne pomoći i saniteta trebaju imati beneficirani radni staž

Hitnoj
Foto: pixabay
Lider/Hina

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever podržao je prosvjed djelatnika hitne medicinske pomoći koji se održao u pondjeljak na Markovu trgu. Tom je prilikom Sever pozvao Vladu i Hrvatski sabor da djelatnicima hitne pomoći priznaju pravo na beneficirani radni staž jer obavljaju težak i odgovoran zadatak.

– Neprihvatljive su poruke –  ako želite beneficirani radni staž, skupite 100.000 kuna, platite studiju pa ćemo je tada razmotriti. Nema nitko pravo tražiti od vas da skupite 100.000 kuna kako bi dokazali da radite težak posao i zbog toga zaslužujete beneficirani radni staž, rekao je Sever komentirajući izjavu ministra rada i mirovinskog sustava Marko Pavića.

Vlada će razmotriti zahtjeve

Ministar Pavić prosvjed je komentirao riječima kako će vlada razmotriti sve zahtjeve za beneficiranim radnim stažem, no da za svaku takvu djelatnost treba predočiti posebnu studiju.

Naglasio je kako je za ulazak na listu takvih zanimanja potrebna stručna studija na osnovu koje će Vlada razmotriti zahtjeve za priznavanjem beneficiranog radnog staža.


Krešimir Sever, predsjednik NHS-a

Djelatnicima hitne pomoći priznaju pravo na beneficirani radni staž jer obavljaju težak i odgovoran zadatak

Neprihvatljive su poruke –  ako želite beneficirani radni staž, skupite 100.000 kuna, platite studiju pa ćemo je tada razmotriti. Nema nitko pravo tražiti od vas da skupite 100.000 kuna kako bi dokazali da radite težak posao i zbog toga zaslužujete beneficirani radni staž.

Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava

Vlada će razmotriti sve zahtjeve za beneficiranim radnim stažem

Za ulazak na listu takvih zanimanja potrebna stručna studija na osnovu koje će Vlada razmotriti zahtjeve za priznavanjem beneficiranog radnog staža.

Glasanje završeno
ZA 0%
PROTIV 0%

Komentari