Fight Club

Fight Club: Hrvatska demografska strategija je neučinkovita i apstraktna

Lider/Hina

Prilikom nedavnog posjeta Šibeniku Kolinda Grabar-Kitarović u svom govoru se osvrnula na demografske probleme istaknuvši da ‘više nema vremena za nove apstraktne demografske strategije, već nam treba konkretan akcijski plan sveobuhvatnih mjera za demografski oporavak zemlje, posebice uključujući stvaranje uvjeta za znatnije povećanje plaća, i to odmah’.

Objasnila je da mladi odlaze iz Hrvatske, a kada je ona upozorila da se država nalazi u izvanrednom demografskom stanju rekli su joj, kaže, da pretjeruje.

–  Vlada je zbog Agrokora pokrenula izvanredne mjere i to treba pohvaliti, ali iz Hrvatske je prošle godine iselilo 80.000 ljudi (od toga 40.000 u Njemačku). Zar to nisu izvanedne mjere? Nema se više vremena. Treba nam konkretan akcijski plan i zato pozivam i Sabor i Vladu da se posvete ovom pitanju, kazala je predsjednica.

Murganić: Vlada provodi demografske mjere

Na kritike predsjednice odgovorila je ministrica Nada Murganić istaknuvši da Vlada provodi demografske mjere, kao i da do dolaska ove Vlade nitko nije spominjao katastrofalnu demografsku situaciju koja je nastala znantno ranije.

– Svjesni smo da je puno lakše kritizirati nego preuzeti odgovornost, rekla je Murganić.

Pozvala je sve koji su dobronamjerni da se uključe konkretnim stvarnim prijedlozima, kao i svojim radom i angažmanom.

– Preuzeli smo odgovornost, provodimo mjere, te mjere su u skladu s politikom Vlade i u skladu s programom demografa koji su pisali taj program i ne vidim razloga zbog čega ovoliko kritike, kazala je ministrica.


Kolina Grabar Kitarović, predsjednica RH

Iz Hrvatske je prošle godine iselilo 80.000 ljudi

Više nema vremena za nove apstraktne demografske strategije, već nam treba konkretan akcijski plan sveobuhvatnih mjera za demografski oporavak zemlje, posebice uključujući stvaranje uvjeta za znatnije povećanje plaća, i to odmah.

Nada Murganić, ministrica za demografiju

Do dolaska ove Vlade nitko nije spominjao katastrofalnu demografsku situaciju

Preuzeli smo odgovornost, provodimo mjere, te mjere su u skladu s politikom Vlade i u skladu s programom demografa koji su pisali taj program i ne vidim razloga zbog čega ovoliko kritike.

Glasanje završeno
ZA 0%
PROTIV 0%

Komentari