Fight Club
StoryEditor

Fight Club: Milan Bandić bi trebao participirati u Vladi

31. Listopad 2018.

Saborska zastupnica i bivša potpredsjednica HNS-a Marija Puh početkom mjeseca dala je ostavku na sve funkcije u HNS-u i prešla u stranku Milana Bandića. HNS je time ostao na četiri zastupnika, dok im je peti u klubu bivši SDP-ovac Tomislav Saucha. Bandić pak ima deset zastupnika, te je nakon HDZ-a, SDP-a i Mosta po broju zastupnika četvrta politička snaga u parlamentu.

Ponovo se zbog toga počelo pričati o rekonstrukciji Vlade, što je diglo na noge glavnog HDZ-ovog koalicijskog partnera - HNS.

Saborski zastupnik HNS-a Stjepan Čuraj najavio je da HNS neće sudjelovati u Vladi ako u nju uđe Milan Bandić, a da će HNS-ovi potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak napustiti Vladu.

- HNS neće sudjelovati u takvoj Vladi. Mislim da su naši motivi ulaska u Vladu bili jasni, prije svega, obrazovanje, a tu je bilo prepreka od onih kojima svaka promjena nije dobra, a konkretno i od gospodina Bandića. Mi sigurno ne možemo nastaviti raditi ono što smo građanima obećali ako u Vladu uđe netko tko je protiv toga, poručio je.

Protiv Bandića je i HSLS, čiji Darinko Kosor najavljuje da će uskratiti potporu Vladi. Bandić mu je pak ironično poručio da zbog njegove prijetnje ozbiljno razmišlja da uopće ne participira u Vladi.

- Možda smo i razmišljali o nekoj participaciji u Vladi, ali s obzirom na ovu njegovu prijetnju ozbiljno razmišljamo da uopće ne participiramo u Vladi, mislim da će to presuditi. Pa neću srušiti koaliciju zbog toga, Kosor je prevažan čimbenik u koaliciji da bih se ja igrao, kazao je Bandić.

Na pitanje hoće li ući u Vladu Bandić je ustvrdio kako je jedini iz politike "preživio svih 28 godina".

20. travanj 2024 09:16