Fight Club

Fight Club: Prošle su tri idealne godine za provođenje reformi

plenković
Foto: Vlada Republike Hrvatske, Flickr
Lider/Hina

Predsjednica je na marginama Dana poduzetnika poručila kako je Hrvatska propustila tri idealne godine za provođenje reformi.

– Prošle su tri idealne godine. Godine u kojima su se mogle i trebale provesti reforme, reforme koje ne trebaju boljeti, nego ukloniti bol. Jedna je reforma, ona porezna, započeta, pa iako nije provedena u cijelosti, pokazala je dobre učinke, poručila je Predsjednica.

Objasnila je i da Hrvatskoj ne treba jedna, već čitav niz reformi, malih i velikih.

– Treba nam mnoštvo malih i velikih reformi koje se moraju provoditi usporedno, međuovisno, s jasnim očekivanjima i ciljevima koje treba ostvariti, istaknula je Predsjednica.

‘Ne treba zanemariti učinjeno’

S njezinom konstatacijom o izgubljene tri idealne godine ne slaže se ministar Marić kazavši da je Vlada bila suočena s izazovima, kao i da ne treba zanemariti pritom učinjeno, te podsjetio na reformu cestarskog sektora putem financijskog i poslovnog restrukturiranja.

Dodaje i da bi reforme trebalo sve skupa pomno proanalizirati kako bi vidjeli jesu li predsjedničine predložene mjere ostvarive.

Osim porezne reforme, podsjetio je i da je deficit do prije nekog vremena iznosio više 17 milijardi kuna, javni dug je rapidno rastao, a Hrvatska je kamate plaćala neusporedivo više od drugih zemalja, dok je s druge strane, prošlog tjedna napravljena dobra transakcija na međunarodnom tržištu.


Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica RH

Prošle su tri idealne godine

Prošle su tri idealne godine. Godine u kojima su se mogle i trebale provesti reforme, reforme koje ne trebaju boljeti, nego ukloniti bol. Jedna je reforma, ona porezna, započeta, pa iako nije provedena u cijelosti, pokazala je dobre učinke.

Zdravko Marić, ministar financija

Ne treba zanemariti provedene reforme

porezna

Reforme bi trebalo sve skupa pomno proanalizirati kako bi vidjeli jesu li predsjedničine predložene mjere ostvarive.

Glasanje završeno
ZA 0%
PROTIV 0%

Komentari