30. kolovoz 2018.

Fight Club: Zdravko Marić bio je u sukobu interesa i treba odstupiti

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i glavni tajnik Tihomir Lukanić predali su Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa prijavu protiv Zdravka Marića zbog sastanaka s Ivicom Todorićem i članovima skupine Borg, te protiv premijera Plenkovića jer je, kažu, obmanjivao javnost vezano uz broj sastanaka s članovima navedene skupine, piše Index.

Sinčić ističe da je Plenković sa svojim ministrima od početka pokušao zataškati situaciju. Pojašnjava da je razlog prijave ministra Marića to što se sa svojim bivšim poslodavcem Ivicom Todorićem nije sastao samo jednom, već trii puta, te zato što je bio na pet sastanaka skupine Borg.

- Marić je prvi put lagao pred Povjerenstvom za sprečavanje sukoba interesa i lagao je javnosti. Postavlja se pitanje za koga je Marić radio u tom trenutku, rekao je Sinčić.

- Osim toga, Marić nije na sastancima Borga u zgradi vlade bio samo dva puta, već pet puta, dodao je.

‘Marić ostaje ministar, tu apsolutno nema nikakvog sukoba interesa‘

Premijer Plenković, kako sam kaže, ne strahuje da će zbog pritiska javnosti izgubiti Marića u Vladi.

- Što se mene tiče, iz onoga što sam vidio glede ministra Marića, mislim da tu apsolutno nikakvog sukoba interesa nije bilo, niti je on napravio bilo što što bi se moglo po bilo kojoj logici podvesti pod sukob interesa, poručuje Plenković.

Navodi da je riječ tek o recikliranju dokumenata na temelju kojih je Državno odvjetništvo već odbacilo prijave, i to one koje su podnijele političke stranke.

- Povjerenstvo radi na temelju pritužbi političkih stranaka, znamo da je riječ o političkoj utakmici, kazao je Plenković.