Fight Club

HEP ne treba privatizirati

Nadzorni
Foto: Lider/Dražen Lapić
Lider
Autor Lider

Iako nije poznat službeni stav premijera Plenkovića i Vlade po pitanju pritvatizacije HEP-a, ministri procjenjuju da će Vlada od privatizacije odustati iako je rijetko tko voljan govoriti o tome.

Ministar državne imovine Goran Marić izjavio je da nema nikakve potrebe za privatizacijom Hrvatske elektroprivrede, što je prvo iznošenje stava nekog iz Vlade nakon dugo vremena o protivljenju privatizacije HEP-a.

– HEP nije u mom resoru, nisam u Skupštini HEP-a, niti u Nadzornom odboru, tako da ne znam. Osobno mislim da nema potrebe za tim. S tim da ako HEP ima potrebu za tim i ima neke investicijske projekte za koje nema sredstava, onda dokapitalizacija za točno određeni projekt, do 25 posto, bi svakako bila dobra. Ali sama prodaja, bez ikakvog projekta, mislim da nije dobro, kazao je Marić.

Vrdoljak: Izlazak HEP-a na burzu je koristan

S Marićem se ne slaže predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak koji smatra je izlazak HEP-a na burzu koristan, no da ne smije doći do toga da sav novac iz IPO HEP-a ode na otkup dionica INE.

– HEP ima zadatak i obvezu biti regionalni elektroenergetski lider sljedećih 20 godina i trebaju mu sredstva za razvoj, rekao je Vrdoljak.

Prozvao je HDZ i Most zbog čestih promjena stavova te je poručio kako se iskreno nada da će taj proces biti vođen stručno i profesionalno, a ne, kaže, onako kako je to HDZ nekada znao raditi.

– Dolazi maca na vratanca. Prije dvije godine mi smo predlagali i otkup MOL-a i IPO HEP-a no tada su i HDZ i Most bili jako protiv toga. Ljudi u HDZ-u i u Mostu mijenjaju svoje stavove i to dosta često, mi kod svojih ostajemo. Smatramo da je riječ o dobroj stvari no cijeli bi proces trebao biti vođen stručno i profesionalno, a ne onako kako je to HDZ nekada znao raditi, rekao je Vrdoljak.

 


Goran Marić, ministar državne imovine

HEP nije u mom resoru, nisam u Skupštini HEP-a, niti u Nadzornom odboru, tako da ne znam

Osobno mislim da nema potrebe za tim. S tim da ako HEP ima potrebu za tim i ima neke investicijske projekte za koje nema sredstava, onda dokapitalizacija za točno određeni projekt, do 25 posto, bi svakako bila dobra. Ali sama prodaja, bez ikakvog projekta, mislim da nije dobro.

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a

HEP ima zadatak i obvezu biti regionalni elektroenergetski lider sljedećih 20 godina i trebaju mu sredstva za razvoj

Prije dvije godine mi smo predlagali i otkup MOL-a i IPO HEP-a no tada su i HDZ i Most bili jako protiv toga. Ljudi u HDZ-u i u Mostu mijenjaju svoje stavove i to dosta često, mi kod svojih ostajemo. Smatramo da je riječ o dobroj stvari no cijeli bi proces trebao biti vođen stručno i profesionalno, a ne onako kako je to HDZ nekada znao raditi.

Glasanje završeno
ZA 0%
PROTIV 0%

Komentari