Fight Club

Hrvatskoj je potreban veći uvoz radne snage

Na tržištu rada vlada pravo ludilo. U prošlom broju Lidera u opširnoj temi to smo uspjeli i dokazati. Gotovo je 300.000 nezaposlenih na Zavodu za zapošljavanje, dok istovremeno u Hrvatskoj nedostaje radne snage. Sezona na vrhuncu, a nedostaje sezonskih radnika. Nezapamćen egzodus radne snage u inozemstvo, a iz inozemstva sve više radnika želi u Hrvatsku. Treba li povećati kvote za uvoz radne snage, kako predlažu poslodavci iz Hrvatske gospodarske komore? Ili nezaposlene s burze prekvalificirati i privući većim primanjima?

U ovotjednom Fight clubu suočili smo poznatog poduzetnika Sašu Cvetojevića i sindikalisticu Anu Milićević Pezelj, izvršnu tajnicu SSSH.


Saša Cvetojević, poduzetnik

Kratkoročno olakšavanje zapošljavanja stranaca pomoglo bi gospodarskom rastu i proračunu

Naravno da je Hrvatskoj potreban uvoz radne snage. Dobar dio od gotovo 300.000 nezaposlenih je u sivoj ekonomiji, a figurira kao nezaposlen radi ostvarenja određenih prava. Jedan dio je nezapošljivih, koji jednostavno nemaju tražena znanja i vještine a nisu ih sposobni steći ni prekvalifikacijom. Obzirom da naši stručnjaci, ali i nisko educirana, ali kvalitetna radna snaga odlaze iz Hrvatske, smislen i ciljani uvoz radne snage je jedna od mjera kojom se brzo može nadoknaditi nedostatak pojedinih kategorija, od radnika u građevini, preko vozača kamiona do liječnika. Drugi problem je što smo orijentirani na sezonski turizam, u kojem je kroz dva ili tri mjeseca potrebno naglo povećati broj zaposlenih, koji opet imaju određene kvalifikacije i znanja. Lokalnom stanovništvu se, uglavnom zbog korištenja položajne rente kojom ostvaruju prihode od tog istog turizma ne isplati raditi takav posao, pa poslodavcima nedostaje kadra. Marginalno povećanje plaća u turizmu ne bi potaklo one koji ni sad ne žele prihvatiti te poslove, a naškodilo bi konkurentnosti sektora, koji je i sad prilično opterećen davanjima državi, troškovima restrukturiranja i podizanja kvalitete smještajnih kapaciteta. Stoga bi kratkoročno olakšanje zapošljavanja stranaca pomoglo bržem rastu gospodarstva, daljem povećanju potražnje za poslovima, te posredno punjenju proračuna i smanjenju broja nezaposlenih iz redova onih koji stvarno žele raditi a imaju i tražene kvalifikacije.

Ana Milićević Pezelj, izvršna tajnica za socijalni dijalog i javne politike Saveza samostalnih sindikata Hrvatske

Kada povećamo investicije, obrazovanje, zaposlenost, možemo razgovarati o uvozu radne snage

Prioritetno pitanje za Hrvatsku je podizanje stope zaposlenosti, koja je ključna za ekonomski i socijalni razvoj svakog društva. Da bismo postali globalno konkurentno gospodarstvo i uspješno servisirali sve svoje razvojne i socijalne potrebe (obrazovanje, zdravstvo, održivi mirovinski sustav, sustave socijalne sigurnosti…), moramo značajno podići stopu zaposlenosti, po kojoj se nalazimo pri samom europskom dnu. Za to nam je potrebno bitno povećanje investicija, adekvatan sustav obrazovanja, brza prekvalifikacija i dokvalifikacija, verifikacija znanja stečenog neformalnim i informalnim putem, politika plaća koja jamči pristojan život i dr. O ciljevima treba postići društveni konsenzus, a  u oblikovanje javnih politika i mjera, kojima se žele postići ciljevi, te u njihovu implementaciju i nadzor,  treba uključiti socijalne partnere. Kad sve to uspješno odradimo,  onda možemo razgovarati o potrebi uvoza radne snage u zanimanjima za koja nismo uspjeli obrazovati, privući ili zadržati potreban broj radnika. Da zaključim, uvijek će biti nezaposlenih i uvijek će biti uvoza radne snage, ali pitanje je društvene prihvatljivosti (ili društvenog troška) bilo koje od ovih opcija.

Glasanje završeno
ZA 0%
PROTIV 0%

Komentari