Fight Club

Predsjednica ekonomsku politiku sagleda objektivnije od premijera

Autor Lider

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista Ljubo Jurčić kaže da predsjednica ekonomsku politiku sagleda puno objektivnije od premijera.

‘Naravno da premijer uvijek mora naglašavati pozitivne elemente u postojećim kretanjima i pripisati ih vlastitoj politici, to je zapravo vlastito promoviranje. Predsjednica je toga oslobođena, a budući da nije zadužena za ekonomsku politiku može sa strane gledati puno objektivnije’, rekao je Jurčić komentirajući govor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na tradicionalnom savjetovanju ekonomista u Opatiji.

>>>Grabar-Kitarović: Otporni smo na reforme koje nas trebaju zaštititi kada prođe ‘doba debelih krava’

I guverner HNB-a Boris Vujčić novinarima je na upite o govoru predsjednice kazao kako ga on nije iznenadio i da ono što je ona rekla vrlo slično njegovim gledištima.

Premijer Andrej Plenković je na kritike predsjednice odgovorio s ocjenom da “svi ne razumiju dubinu promjena” kroz koje prolazi Hrvatska.

“Pa, meni se čini, kad se sve to skupa stavi na kup, da u proteklih 12 mjeseci, uz promjenu društvene klime koja je bila bitno polarizirana na jedan drugi način i za vrijeme mandata predsjednice u onom prethodnom sazivu sabora i jedne druge vlade, da Hrvatska nije ista zemlja kao tada”, rekao je.

>>>Miodrag Šajatović: Ekonomsku polemiku Banskih dvora i Pantovčaka poticati, a ne smirivati

“Vlada se trudi i učiniti će sve što može, a svaka institucija, dodaje, tome može doprinijeti. Vlada je tu nesumnjivo najodgovornija, i naša politika i na ekonomskom planu i svim sektorima bit će odlučna, odvažna, na crti provedbe programa i nacionalnog programa reformi”, zaključio je Plenković.


Pratite Lider na društvenim mrežama linkedininstagram
 
 

Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista

Jurčića

Naravno da premijer uvijek mora naglašavati pozitivne elemente u postojećim kretanjima i pripisati ih vlastitoj politici, to je zapravo vlastito promoviranje.

‘Europa raste i potražnja za robama raste pa i naš izvoz raste, svjetski turizam raste pa i hrvatski turizam raste, cijena nafte na svjetskom tržištu pada pa se nama smanjuju troškovi, po toj osnovi se povećava BDP, a teško je naći dio rasta koji je rezultat ekonomske politike’, smatra Jurčić.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade

Ne razumiju svi dubinu promjena koje provodimo.

“Vlada se trudi i učiniti će sve što može, a svaka institucija, dodaje, tome može doprinijeti. Vlada je tu nesumnjivo najodgovornija, i naša politika i na ekonomskom planu i svim sektorima bit će odlučna, odvažna, na crti provedbe programa i nacionalnog programa reformi.’

Glasanje završeno
ZA 0%
PROTIV 0%