28. srpanj 2016.

Ustavni sud trebao bi reagirati na odluke tehničke Vlade

U tehničkoj Vladi odlučili su kako svoja zadnja dva mjeseca neće provesti podvijena repa. Ovo ljeto posebno je aktivan ministar Predrag Šustar. Najavio je izmjene o Zakonu u sportu, te pokušava nastaviti reformu školstva  sa svojim ljudima i pod svojim pravilima. Natječaj za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa koji bi tu funkciju trebao obavljati sljedeće četiri godine, te Uredba o izmjeni Zakona o HRT-u kojom se namjerava produžiti mandat v.d. ravnatelja HRT-a za dodatnih šest mjeseci jednako su uzbudile političku scenu.

Najkonkretniji su bili u stranci Pametno. Angažirali su sudsku vještakinju i došli do zaključka da Ustavni sud mora reagirati.

- U slučaju kršenja ovlasti Vlade, a čega smo sada svjedoci, ustavni suci bi se, valjda, morali i odmah vratiti s godišnjih odmora te spriječiti nezakonito djelovanje Vlade, dok je ta Vlada još na dužnosti - jasni su u spomenutoj stranci koju predvodi Marijana Puljak, sudionica ovotjednog sučeljavanja.

Čast tehničke vlade pak ,brani, HZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić.  Naša teza glasi ’Ustavni sud trebao bi reagirati na odluke tehničke Vlade, a vaši glasovi i komentari će pokazati na čijoj je strani javnost.