Klub izvoznika
StoryEditor

Dalić: Akvizicije su jedan od prioriteta poslovnog razvoja Podravke

14. Prosinac 2023.
Martina Dalić

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić izjavila je u četvrtak kako su akvizicije jedan od prioriteta poslovnog razvoja te kompanije, ali nije izravno odgovorila je li Podravka zainteresirana za kupnju tvrtke Belje.

Tijekom otvorenja Green Matrix Summita u Osijeku, Dalić je odgovarala na upite novinara je li Podravka u slučaju prodaje agrobiznisa Fortenova grupe zainteresirana za kupnju Belja.

- To ne mogu reći, jer se u ovome trenutku Belje ne prodaje, i ne postoji proces bilo kakve prodaje, a ako se proces otvori, tada ćemo o tome razgovarati - kazala je Dalić.

Istaknula je kako je širenje poslovanja sastavni dio Podravkine poslovne strategije, pa stoga u tvrtki pozorno promatraju mogućnosti akvizicijskih prilika, kako na hrvatskom tržištu, tako i na tržištima okolnih zemalja. 

- Imamo financijsku snagu, jer Podravka je nisko zadužena kompanija i namjeravamo tu snagu staviti u funkciju akvizicija. Ovisno kako će se pojavljivati prilike i kakve će one biti, mi ćemo ih analizirati, ali svakako akvizicije su jedan od prioriteta našeg poslovnog razvoja - poručila je Dalić.

27. travanj 2024 06:22