Klub izvoznika
StoryEditor

Ericsson NT potpisao nove ugovore vrijedne više od 6,8 milijuna eura za digitalizaciju javne uprave

17. Srpanj 2023.
Upravna zgrada Ericsson Nikola Tesla Grupe

Ericsson Nikola Tesla potpisao je tijekom lipnja i srpnja nove ugovore u području digitalne transformacije javne uprave i usluga, vrijedne više od 6,8 milijuna eura bez PDV-a, izvijestili su u ponedjeljak iz te kompanije.

Kako navode u svom priopćenju, s Ministarstvom pravosuđa i uprave i Državnom geodetskom upravom potpisan je okvirni dvogodišnji ugovor o održavanju Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS). Ugovorom su pokrivene usluge korektivnog, preventivnog, adaptivnog i perfekcijskog održavanja, posebne usluge te usluge podrške uvozu katastarskih općina u ZIS i osnivanje Baze zemljišnih podataka.

Navedenim uslugama, kako ističu, osigurava se kontinuitet u održavanju svih do sada razvijenih funkcionalnosti ZIS-a koje se razvijaju od 2007., a koje su značajno nadograđene posljednjih godina sredstvima iz zajma Svjetske banke i europskih fondova. ZIS je interna aplikacija koju koristi oko 2.000 djelatnika naručitelja, dok upotreba javnog dijela (OSS) raste iz godinu u godinu.

OSS ima više od 200 milijuna upita godišnje, preko 80 razvijenih servisa opslužuje različite institucije, dok više od 30 institucija redovito koristi podatke iz ZIS-a. ZIS je jedan od prvih sustava u RH u kojem su informacijskim sustavom povezane dvije institucije na razini podataka i poslovnih procesa, navode iz te kompanije.

Nadalje, Ericsson NT je s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje potpisao ugovor o usluzi razvoja nacionalne aplikacije za povezivanje s EU sustavom Electronic Exchange of Social Security Information (EESSI), za potrebe ovog zavoda. Uspješnom implementacijom omogućit će se automatizacija izrade potvrda i P5000 obrazaca kojima se potvrđuju razdoblja osiguranja za vrijeme rada osiguranika u RH što će ubrzati navedeni proces.

Također, s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike surađivat će se na projektu izrade i uspostave sustava za e-dostavu kolektivnih ugovora. Cilj je digitalizirati dio poslovnih procesa koji se odnose na zaprimanje i evidentiranje kolektivnih ugovora, odnosno uspostaviti informacijski sustav za e-dostavu i e-bazu kolektivnih ugovora, zaključuje se u priopćenju.

28. travanj 2024 02:48