Klub izvoznika
StoryEditor

Liburnia pomorska agencija otvara novu tvrtku i poslovnicu u Varšavi

08. Studeni 2023.
Marin Škufcafoto Rene Karaman

Liburnia pomorska agencija, poduzeće specijalizirano za međunarodni transport projektnih i specijalnih tereta iz Opatije, otvara novu tvrtku i poslovnicu u Varšavi te tako napravila iskorak na još jedno veliko europsko tržište. Osim Poljske, ured će pokrivati i tržišta Sjeverne Njemačke i Skandinavije. 

- Krajem mjeseca slavimo pet uspješnih godina ureda u Nizozemskoj, a u međuvremenu je otvoren i ured u Češkoj koji sljedeće godine ulazi u treću godinu rada. Partner u poljskoj firmi i njezin izvršni direktor je Bartolomiej Pastwa koji je zadnju funkciju imao u Upravi Luke Rijeka. 

Bartolomiej je vrlo dobar poznavatelj funkcioniranja koridora Baltik - Atlantik te kretanja roba na istom. Osim toga, u Poljskoj je bio na visokim pozicijama u raznim logističkim kompanijama. Unatoč svim izazovima koji su zatekli gospodarsko i društveno okruženje u kojemu djelujemo, ovu poslovnu godinu privodimo kraju s novim iskorakom - rekao je izvršni direktor Liburnia pomorske agencije Marin Škufca

U proteklim godinama svjedočili smo impresivnom gospodarskom razvoju Poljske, dodaje Škufca, a zbog toga su se pojavila i znatna ulaganja u logističku infrastrukturu u vidu pomorskih i riječnih luka, autocesta i željezničkih koridora. Zbog toga su, kaže, odlučili da peta tvrtka unutar njihove grupacije bude upravo u Poljskoj. 

- Liburnia Poland osnovana je s idejom pozicioniranja našeg specifičnog pristupa logističkih rješenja za najzahtjevnije terete na tržištu istočne Europe, Baltika i skandinavskih zemalja. S najnovijom članicom Liburnia grupe, pozicioniramo se na europsko tržište među vodeće pružatelje usluga u projektnoj logistici, transportu izvanrednih tereta i industrijskim preseljenjima - zaključuje Škufca.

25. travanj 2024 06:28