Klub izvoznika
StoryEditor

Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni gotovo osam milijuna eura

03. Siječanj 2024.
Ericsson Nikola Tesla zgrada

Ericsson Nikola Tesla (ENT) potpisao je nekoliko novih ugovora vrijednih gotovo osam milijuna eura (bez PDV-a), a ugovori su vezani uz digitalnu transformaciju društva te modernizaciju komunikacijskih mreža, izvijestili su u srijedu iz te tehnološke kompanije.

Tako je s Ministarstvom unutarnjih poslova ugovorena isporuka novih mobilnih sustava za nadzor zelene granice tijekom 2024. godine, što će, napomenuli su iz kompanije, dodatno povećati tehničke kapacitete za nadzor. 

Nastavlja se i suradnja s Hrvatskim cestama na izgradnji Nacionalne pristupne točke, dok je s Ministarstvom kulture i medija potpisan novi ugovor vezan uz projekt digitalizacije kulturne baštine (eKultura).

Tu je i nastavak suradnje s Ministarstvom pravosuđa i uprave te Državnom geodetskom upravom vezano uz Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra.

Sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva ugovorena je isporuka Once Only Technical System (OOTS) platforme za razmjenu servisa na razini Europske unije. Potpisani su i ugovori vezani uz digitalizaciju javne uprave.

Ugovoreni su i poslovi vezani uz modernizaciju komunikacijskih mreža na tržištu susjednih zemalja, izvijestili su iz ENT-a.

27. travanj 2024 08:00