Klub izvoznika
StoryEditor

Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od četiri milijuna eura

06. Rujan 2023.
Ericsson Nikola Tesla zgrada

Kompanija Ericsson Nikola Tesla u srpnju i kolovozu potpisala je nove ugovore vrijedne više od 4 milijuna eura (bez PDV-a). Ugovori su iz područja digitalne transformacije, nacionalne sigurnosti te modernizacije, proširenja i održavanja mobilnih telekomunikacijskih mreža.

S Carnetom je potpisan ugovor vezan uz primjenu digitalne tehnologije u nastavi kao dio projekta eŠkole. U sklopu projekta na lokacije škola u svim županijama Republike Hrvatske instaliraju se digitalne bežične vremenske stanice. Podaci s vremenskih stanica prenose se na digitalnu platformu Ericssona Nikole Tesle eOkoliš, koju kompanija isporučuje za potrebe prikupljanja, obrade i vizualizacije okolišnih podataka.

U području zemljišne administracije nastavlja se suradnja s Državnom geodetskom upravom.

Potpisan je ugovor vezan uz usluge podrške digitalnom geodetskom elaboratu na One-Stop-Shopu, jedinstvenom poslužnom mjestu za pristup podacima zemljišne knjige i katastra. Također, potpisan je Ugovor o nadogradnji i održavanju Sustava katastra infrastrukture.

S Ministarstvom Unutarnjih poslova Crne Gore nastavljena je suradnja u području nacionalne sigurnosti potpisom ugovora o održavanju Centra 112, jedinstvenog centra za sve pozive u hitnim situacijama na području Crne Gore.

Za operatore u susjednim zemljama ugovoreni su novi poslovi vezani uz modernizaciju, proširenja i održavanja mobilnih telekomunikacijskih mreža.

25. travanj 2024 08:30