Klub izvoznika
StoryEditor

Podravka privodi kraju gradnju nove tvornice tjestenine u Koprivnici

12. Kolovoz 2023.
Podravkina tvornica juha i vegete
Investicija u proširenje Tvornice juha i Vegete vrijedna 14 milijuna eura jedna je od najvećih u sklopu Strategije poslovanja do 2025. Početak kompletne probne proizvodnje očekuje se u rujnu

U koprivničkoj poslovnoj zoni Danica u tijeku su završni građevinski radovi na proširenju Podravkine Tvornice juha i Vegete. Tijekom kolovoza bit će dovršena gradnja zgrade nove tvornice tjestenine sa svim električnim i strojarskim instalacijama. Početak kompletne probne proizvodnje očekuje se u rujnu.

Podravka će tom investicijom dodatno osigurati vlastitu proizvodnju tjestenine, daljnji rast kategorije juha i razvoj novih proizvoda te modernizirati tehnološki proces proizvodnje. Tako će, već od jeseni, iz te tvornice na godinu izlaziti oko 3,5 tisuća tona industrijske tjestenine te 2,8 tisuća tona tjestenine za maloprodajno tržište.

U tvornici je već instaliran sustav za doziranje sirovina te je montirana linija za proizvodnju kratke tjestenine. Instalirana je i oprema za paletizaciju gotove robe, a uskoro počinje instalacija opreme za punjenje i pakiranje. U tehnološkom smislu, gradi se potpuno automatiziran pogon koji će sadržavati nove linije za kratku i uvijenu tjesteninu, novu liniju za pakiranje i paletiranje te automatizirano upravljanje paletama. Tvornica će biti u potpunosti klimatizirana i opremljena modernim strojevima, a u budućnosti se na krovove planiraju postaviti i solarni paneli.

Investicija vrijedna 14 milijuna eura jedna je od najvećih u sklopu Strategije poslovanja do 2025., a radovi obuhvaćaju ukupno 4400 četvornih metara površine. 

27. travanj 2024 02:02