Klub izvoznika
StoryEditor

DHL ekpresno isporučio Pandu iz Kine u Belgiju

13. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

DHL, vodeća svjetska međunarodna tvrtka za ekspresnu isporuku slavi savršenu dostavu.  Tijekom proteklih nekoliko godina, DHL Express je napravio niz ulaganja u vlastitu globalnu mrežu kako bi osigurao kontinurano poboljšanje kvalitete usluga, rekao je Ken Allen, CEO, DHL Express.

- U ožujku ove godine, bilježili smo najučinkovitiju dostavu na vrijeme u svakoj regiji. Istovremeno, međutim, nismo mogli znati da će nakon navedenog uspjeha slijediti još značajnijji u lipnju – kulminacija savršene isporuke.

- Kada smo preuzeli teret na kargo Boeingu 767 Chengdu zračnoj luci 22. veljače 2014. godine, tri četvrtine napornog rada već je učinjeno, rekao je Dong Ming Wu, CEO, DHL Express China. - Tijekom nekoliko tjedana planiranja, u pet zemalja radilo je više 20 DHL-ovih stručnjaka specijaliziranih za mrežu, carinu, certifikate, rukovanje i prijevoz. Unatoč činjenici da je ispred nas bilo još uvijek 8.000 kilometara kako bismo izvršili isporuku, znali smo da će naša mreža odigrati svoju ulogu do savršenstva u ovom složenom, dugoročnom projektu.

- Nakon kratkog stajanja na Bliskom istoku, gdje su stručnjaci pregledali teret, a avion dopunio gorivo, sletjeli smo u Bruxellesu gdje su nas, uz svečan pozdrav, dočekali vatrogasci zračne luke. Uz mnoštvo gledatelja, uključujući i belgijskog premijera Elia Dirupoa i kineskog veleposlanika u Belgiji gospodina Liao Liqianga, uzbuđenje je bilo na vrhuncu, a istovar je prošao savršeno glatko, rekao je Charlie Dobbie, izvršni podpredsjednik Network Operations & Aviation, DHL Express.

- Činjenica da smo za tu prigodu imali namjenski zrakoplov kapaciteta nosivosti više od 60 tona kako bismo preselili nešto više od 300 kg, bio je dokaz koliko je teret dragocjen i osjetljiv i kako možemo udovoljiti najsloženijim zahtjevima klijenata.

- Iako je teret bio uspješno i brzo prevezen na 8,000 km udaljenosti iz Kine u Belgiju, obično onaj zadnji korak definira iskustvo klijenta i stoga smo bili odlučni odraditi i ovaj posao bez premca, rekao je Danny Van Himste, CEO, DHL Express Belgium.

- U poslovanju kao što je naše, svaka karika u lancu ovisi o drugima kako bismo pružili visoku razinu kvalitete. I dok naši klijenti imaju mogućnost sami pratiti svoju pošiljku od preuzimanja do dostave, svaki korak ove pošiljke doslovno je pratila cijela nacija. Naš je tim bio oduševljen i počašćen što su imali priliku pokazati belgijskoj javnosti što sve možemo učiniti.

- DHL je odigrao ključnu ulogu u dovođenju našeg dragocjenog tereta pande, ženku Hao Hao i mužjaka Xing Hui, u Belgiju, što je na kraju za same pande zaokružio priču kao iz bajke, rekao je Eric Domb, osnivač Pairi Daiza, utočišta divljih životinja. - Dana 2. lipnja 2016., tek nešto više od dvije godine nakon što su majka i otac dovedeni u Pairi Daiza, s oduševljenjem smo najavili rođenje mužjaka pande, jednog od samo 2.000 u cijelom svijetu. Trebalo je puno, puno više od tipične DHL pošiljke, ali je svakako vrijedilo čekati. Izuzetno smo uzbuđeni zbog ovog dolaska - to je doista savršena isporuka.

- Potraga za savršenstvom u ekspresnom poslovanju ne završava jednom savršenom isporukom, dodao je Ken Allen, CEO, DHL Express. - Kako bismo proslavili dolazak prinove, sa zadovoljstvom objavljujemo isporuku mladunčeta pande za dvije godine natrag u dom svojih predaka u Kini. DHL se raduje ponovnoj suradnji s Pairi Daiza kako bi pružili prvoklasnu isporuku ovog VIP- ovca - “Very Important Panda" i nastavili pružati podršku očuvanju divljih životinja diljem svijeta.

20. travanj 2024 00:48