Klub izvoznika
StoryEditor

Ericsson Nikola Tesla ugovorio ezdravstvo za Kazahstan u iznosu 150 milijuna kuna

12. Svibanj 2016.
Piše:
lider.media

Ministarstvo zdravstva i socijalnog razvoja Republike Kazahstan potpisalo je s kompanijom Ericsson Nikola Tesla d.d. ugovor vezan uz informatizaciju zdravstvenog sustava u sklopu čega će biti isporučena i interoperabilna platforma. Ugovor je vrijedan 150 milijuna kuna.

Kazahstanu, koji je po površini deveta država u svijetu sa 17 milijuna stanovnika, bit će isporučeno napredno programsko rješenje i usluge vezane uz informatizaciju nacionalnog zdravstvenog sustava. Implementacija, koja uključuje analizu, projektiranje, prilagodbe lokalnim potrebama i instalaciju trajat će oko godinu dana, a usluge podrške tri godine.

Navedeni ugovor omogućit će Ministarstvu zdravstva i socijalnog razvoja Republike Kazahstan te povezanim zdravstvenim institucijama uvođenje međunarodnih standarda i podršku u ključnim reformama zdravstvenog sektora. Važno je naglasiti da ova platforma ima mogućnost integrirati postojeće sustave te omogućiti integraciju budućih sustava na temelju međunarodnih standarda. U sklopu ugovora bit će izgrađen nacionalni sustav elektroničkog zdravstvenog kartona te sustav za poslovnu inteligenciju.

Uvođenje umreženog informacijskog sustava zdravstvene skrbi na nacionalnoj razini rezultirat će  poboljšanom učinkovitošću i kvalitetom u upravljanju sustavom zdravstva te pristupom pouzdanim i pravovremenim zdravstvenim informacijama. Cjeloviti informacijski sustav zdravstvene skrbi omogućit će građanima različite nove usluge i informacije iz područja zdravstva putem Portala za pacijente te kvalitetniji i sigurniji sustav zdravstva, a liječnicima će pružiti pomoć u kliničkom odlučivanju.

25. travanj 2024 01:15