Klub izvoznika
StoryEditor

JGL širi poslovanje u EU, na Bliski istok i u jugoistočnoj Aziji

29. Svibanj 2016.
Piše:
lider.media

Riječka farmaceutska kompanija JGL od početka godine potpisala je ugovore o distribuciji svojih robnih marki u Španjolskoj, zemljama Bliskog istoka i jugoistočne Azije te memorandum o suradnji s respektabilnom južnokorejskom tvrtkom.

Sa španjolskim partnerom ugovor se vezuje uz prodaju očnih kapi Vizol S koje će na tom tržištu biti licencirane pod brendom partnera. Lansiranje proizvoda predviđeno je za zadnje tromjesečje 2016. U prošlomjesečnom posjetu zemljama regije ASEAN predstavnici tvrtke u Južnoj Koreji potpisali su memorandum o suradnji s etabliranom kompanijom Jeil Pharmaceutical koji je temelj budućeg plasmana robnih marki i B2B modela suradnje između dviju kompanija.

– Južnokorejsko farmaceutsko tržište vrijedno je dvadesetak milijardi dolara, a JGL je prepoznat kao EU-kompanija s velikim mogućnostima u tehnološkoj platformi sterilnih otopina. Osim s Jeil Pharmaceuticalom, pregovaramo sa šest kompanija o mogućoj dvosmjernoj suradnji koja bi uključivala projekte zajedničkog razvoja i transfera znanja – kaže Dunja Siuc Valković, direktorica Globalnog upravljanja razvojem poslovanja JGL-a.

JGL je nedavno potpisao i nove ugovore za plasman Aqua Marisa  na tržišta Vijetnama, Indonezije, Singapura, Tajlanda, Malezije, Filipina i Tajvana. Na tržištu Bliskog istoka i sjeverne Afrike započeta je suradnja za portfelje nazalnih sprejeva i oftalmoloških proizvoda, a ostvaren je i prvi izvoz u Ujedinjene Arapske Emirate. Prodaja će uskoro početi i u Saudijskoj Arabiji, Iraku i drugim zemljama Perzijskog zaljeva.

21. travanj 2024 07:10