Studentski Lider klub

Otvorene prijave za Regionalni susret studenata psihologije – SPiRi 2019

SPiRi
Avatar
Autor Lider

Otvorene su prijave za 4. Regionalni susret studenata psihologije – SPiRi 2019, koji će se održati na Filozofskom fakultetu u Rijeci od 25. do 27. travnja 2019. godine.

SPiRi je studentski kongres koji se održava svake dvije godine na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Prethodna tri kongresa, održana 2013., 2015. i 2017. godine, pobudila su interes i okupila tristotinjak aktivnih i pasivnih sudionika, pozvanih predavača, organizatora i volontera. Kongresi su ujedinili studente psihologije, psihologe te stručnjake i studente srodnih struka iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Glavni ciljevi ovog susreta su promicanje znanstvenoistraživačkih radova studenata iz regije, međusobno umrežavanje studenata psihologije, stjecanje uvida u specifična područja psihologije te poticanje rasprave o aktualnim temama u psihologiji.

SPiRi je projekt udruge Psirius. Psirius je neprofitna udruga studenata psihologije koji studiraju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Svojim aktivnostima članovi Psiriusa nastoje produbiti suradnju studenata psihologije i psihologa Hrvatske i svijeta, unaprijediti prilike za profesionalni razvoj, uvjete studiranja te primijeniti znanja iz psihologije u pomaganju, edukaciji i podizanju svijesti šire zajednice.

Tema „Cyberpsihologija i tehnološki napredak“ biti će obrađena kroz studentska izlaganja, radionice, pozvana predavanja, tribine i okrugle stolove. Cilj je potaknuti diskusiju o utjecajima tehnologije u životu čovjeka, o primjenama tehnologije u psihologiji i šire te o budućim implikacijama tehnološkog razvoja.

Aktivni sudionici mogu prijaviti bilo koji rad iz područja cyberpsihologije, rad koji se tiče različitih tehnologija, korištenja novijih metoda istraživanja, obrade podataka i slično. Radovi mogu biti znanstvenoistraživački ili pregledni radovi u formi izlaganja ili poster prezentacije.

Prijaviti se možete putem poveznice.

Cyberpsihologija je novija grana psihologije koja istražuje kako se interakcija ljudi odvija kroz tehnologiju, kako tehnologija utječe na naše ponašanje, kako se tehnologiju može prilagoditi našim potrebama te na koje načine naša psihološka stanja mogu biti pod utjecajem tehnologije. Pri istraživanju sličnog sadržaja, može se naići i na termine poput Internet psihologije ili kibernetike. Cyberpsihologija se bavi, između ostaloga, online edukacijom, komunikacijom, interpersonalnim odnosima, zločinima, ovisnosti i psihoterapijom.

Komentari