Komentari
StoryEditor

Goran Litvan: Bitka za bolju prošlost i Škorinu budućnost

14. Ožujak 2020.
biste na Pantovčaku

Što je zajedničko kralju Tomislavu, Ivanu Mažuraniću, Josipu Jurju Strossmayeru, Anti Starčeviću, Stjepanu Radiću, Alojziju Stepincu i Franji Tuđmanu? Njih sedmorica šaptom su pala kao prve žrtve predsjednika Zorana Milanovića, koji je prošlog tjedna deložirao njihove biste s Pantovčaka.

Iz predsjedničkog ureda za Večernji list objašnjavaju da je riječ naprosto o ispunjavanju predizbornog obećanja prema kojem 'bistama nije mjesto u Uredu nego u muzejima'.

Sve to jako je ražestilo Miroslava Škoru, koji je tu prigodu iskoristio za napad na dvojac koji je dobio više glasova od njega: 'Dva stara pajdaša izbacuju iz naše sadašnjosti junake prošlosti i brinu se da u budućnosti izgubimo i ovo malo identiteta i ponosa što nam je ostalo. Milanović, nakon ignoriranja državnog protokola kod inauguracije, u stilu ozbiljnoga komunističkog vlastodršca bez najave i galame prekida veze s prošlošću, izbacujući biste hrvatskih velikana iz Ureda predsjednika. Istodobno ih s novčanica suptilno izbacuje i Plenković, uvodeći potiho euro. Za biste je kasno, ali za kunu nije – predsjednik Vlade još uvijek stigne za mišljenje pitati narod', objavio je Škoro na Facebooku i nastavio s Milanovićem bitku za bolju prošlost, a s Plenkovićem za svoju budućnost.

19. travanj 2024 16:12