Komentari
StoryEditor

Ksenija Puškarić: Rvacka 2040. godine - neki su zaboravili, 2020. imali smo i pandemiju i karantenu i potres. E i potres, da!

28. Kolovoz 2020.
budućnost 2040. godina

Idemo u budućnost. 2040. godina je. Svijetom ne hara pandemija koronavirusa. Iskorijenili smo tu, kao i mnoge druge bolesti. Autonomna vozila su normalna pojava. Kao i autonomni mini zrakoplovi. Gradovi i države su pametni. 5G ih je umrežio i unaprijedio. Nove tehnologije daju nove mogućnosti. Svijet se razvija brže i bolje nego ikad. Nacije se bogate. Siromaštvo je gotovo iskorjenjeno. Ne ratuje se čak ni na Bliskom istoku.

Europa se raspala, ali ponovno se sastavlja. Ekonomskoj uniji nitko ne može odoljeti. Razvijene zemlje same sebe guraju u tu zajednicu, a nerazvijene su rijetke.

Jedna od njih 2040. je i Hrvatska. Predsjednik Vlade, prvi je put na toj poziciji, ali ovo mu je već polovica mandata. Nije nepoznat, viđamo ga desetljećima po tulumima mladeži neke poznate stranke, uvijek je u pozadini, smješka se i kima glavom na sve izjave svojih nadređenih. Ima neku prijavu za brzu vožnju u pijanom stanju, ali vjeruje u Boga i iskreno se pokajao. Ima značku sa zastavom na reveru. Ma naš je sto posto! Dolazi pred novinare u Banskim dvorima, preuzima govornicu i počinje:

- BDP je i ove godine 'rasta' po stopi od 1,1 posto, ali to je veliki uspjeh ove Vlade. Pogotovo ako uzmete u obzir da smo, a to treba podsjećati jer su neki zaboravili, 2020. imali i pandemiju koronavirusa i karantenu i potres. E i potres, da. A da ne pričamo da smo 30 godina prije toga imali i rat - zaključio je presicu naš premijer u budućnosti.

20. travanj 2024 00:24