Komentari
StoryEditor

Sliško u zatvoru, silovatelji na slobodi, Kutle u zastaru

19. Listopad 2019.
Ivan Marković

Dok hrvatska javnost opravdano negoduje zbog odluke zadarskog suca Ivice Markovića da se ekipa optužena za serijsko silovanje 15-godišnje djevojčice brani sa slobode, još dvije aktualne odluke upotpunjuju hrvatski pravosudni panoptikum.

Vjeko Sliško zbog tučnjave s Hrvojem Petračem 'fasovao' je mjesec dana istražnog zatvora, a najpoznatiji privatizacijski tajkun Miroslav Kutle izvukao se u postupcima za izvlačenje novca iz trgovačkog lanca Diona te privatizaciju rovinjske tvrtke za preradu ribe Mirna zbog zastare. Kutle je i dalje u bijegu (u BiH) zbog 'Gradskog podruma', jedinog slučaja u kojem je osuđen (na dvije godine i osam mjeseci zatvora).

Kad se ta tri slučaja poredaju, ispada da je Sliškov obračun s Petračem (koji je počeo zbog parkirališnog mjesta) teži prijestup i od očitoga gospodarskog kriminala i od serijskog silovanja. A kad je već o silovanju riječ, brzo smo dočekali logičnu 'kopču' nelogične sudačke odluke. Portal Zadar news piše kako je jedan od osumnjičenika u kumskim vezama s policijskim inspektorom koji je 'prije manje od dvije godine bio zadužen za to područje', a drugi je 'sin ravnateljice javne ustanove na tom području'. Naše malo misto, pravosudno…
 

18. travanj 2024 11:00