Komentari
StoryEditor

Vijesnikov neboder kao muzej pokojnih novina

03. Studeni 2019.

U dogledno vrijeme neće se realizirati plan o preseljenju nekih ministarstava u Vjesnikov neboder. Nedostaje, naime, 75 milijuna kuna za rekonstrukciju zgrade koja bi omogućila normalno poslovanje u njoj.

Država je, zajedno s tiskarom Vjesnik (koja je u državnom vlasništvu), vlasnik 60,6 posto nekretnine, ali ne može uvjeriti ostalih sedmero suvlasnika na ulaganje. Tako će nekadašnje medijsko središte Hrvatske i dalje zjapiti prazno, bez obzira na to što je na adresi Slavonska avenija 4 registrirano čak 30-ak tvrtki, ali od njih normalno radi samo tiskara Vjesnik. Ostale podsjećaju na prošlost, poput Vjesnika, Danasa, Vikenda, sindikalnih i dioničarskih udruga mrtvih novina ili su naprosto ostale na toj adresi iako su ih njihove kompanije odavno ugasile, pripojile ili njihovu djelatnost preselile u druge poslovne jedinice.

Sve u svemu, dobra osnova za muzej. Pa, ako Zagreb već ima Muzej prekinutih veza, Slavonska avenija 4 bila bi idealno mjesto za muzej pokojnih novina. U tom sam 'muzeju' i ja radio dvadesetak godina, u dvije redakcije koje još žive, ali na drugim adresama, pa me malo pere nostalgija.

20. travanj 2024 05:31