Komentari
StoryEditor

Mirko Mrakužić, direktor dm-a: ‘Za sve trgovce ova je godina bila vrlo izazovna‘

08. Rujan 2020.
Mirko Mrakužićfoto Ratko Mavar
Lider je, kao i svake godine, objavio ekskluzivnu publikaciju 1000 najvećih u kojoj detaljno analiziramo poslovanje najvećih kompanija u Hrvatskoj. U toj smo publikaciji anketirali čelne ljude najvećih kompanija u Hrvatskoj. Donosimo njihove kolumne, a ovu je napisao Mirko Mrakužić, direktor dm-a:

Za dm prošla je poslovna godina bila vrlo uspješna. Zadržali smo vodeću poziciju na tržištu drogerijskih proizvoda, ostvarili rast prometa od 4,8 posto te uložili 53,7 milijuna kuna u širenje i modernizaciju prodajne mreže. dm je već dugi niz godina lider na hrvatskom drogerijskom tržištu, što znači da smo izuzetno dobro primljeni od kupaca, a ove godine pandemija nas je potaknula da budemo još agilniji i brzo se prilagodimo željama i potrebama kupaca u novim okolnostima.

Zahvaljujući uspješnoj prilagodbi situaciji, očekujemo dobre poslovne rezultate i ove godine. Naime, dm je i u neizvjesnoj situaciji pandemije ostao dosljedan sebi te smo zahvaljujući poznavanju i prepoznavanju potreba kupaca, prilagodbi asortimana i razvoju novih usluga, cjenovnoj politici, brizi za djelatnike i kupce te društvenoj odgovornosti zadržali povjerenje svojih kupaca.

Za sve trgovce ova je godina bila vrlo izazovna, ali trgovački sektor pokazao je visoku razinu prilagodljivosti, odgovornosti i solidarnosti. Osigurane su dovoljne zalihe kako bi se kupci neometano opskrbljivali hranom i svim drugim osnovnim potrepštinama te sigurni uvjeti za kupnju u prodavaonicama, a posebno se ističe trud i hrabrost djelatnika koji su u prodavaonicama u izravnom kontaktu s kupcima te onih koji rade u lancu opskrbe.

Mjeseci koji su pred nama i nova poslovna godina neizvjesni su, ali vjerujem kako su se svi trgovci već pripremili da očekujemo neočekivano. U novoj poslovnoj godini nastavit ćemo se prilagođavati razvoju situacije, osluškivati svoje kupce i odgovarati na njihove potrebe te davati sve od sebe kako bi se kupci osjećali sigurno pri kupnji u dm-u.

25. travanj 2024 07:49