Konferencije i edukacije
StoryEditor

Konferencija Invest in Novska: Poticajno okruženje s brojnim mogućnostima za poduzetnike

18. Kolovoz 2023.
Grad Novskafoto Tomislav Koran

Započeti poslovanje izazovno je u svakom pogledu, no ono što u takvim situacijama olakšava je poduzetničko okruženje. Poduzetnici koji služe kao dobar primjer, tvrtke koje dobro posluju, grad koji podržava razvoj, ljudi koji žele raditi… Sve to ključno je kako bi poduzetnički počeci bili jednostavniji i uspješniji. 

No, ponekad poduzetnički mindset ne vlada baš tamo di bismo voljeli pa se zbog toga mnogi često pitaju gdje su poduzetnici i investitori uopće dobro došli?

Da takvih mjesta ima, dokazuje Novska – grad s poduzetničkim zonama u kojima su mnogi do sada našli odgovarajuće okruženje za svoje poslovne pothvate. Naime, uz uspješnu drvnu i metalnu industriju te poljoprivrednu proizvodnju, Novska je u posljednjih nekoliko godina postala posebno zanimljiva i onima iz ICT i gaming svijeta.

Grad, u kojem smatraju da bez razvoja poduzetništva nema niti razvoja grad, ima brojne potencijale poduzetničkih zona i poticaje za investitore. Naime, grad ulagačima i poduzetnicima nudi poticajne mjere na temelju Zakona o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja, gradske poticajne mjere, konkurentnu cijenu zemljišta, komunalnu opremljenost, oslobađanje od plaćanja naknade prve dvije godine rada te potporu na prodajnu cijenu zemljišta u skladu s planiranim brojem zaposlenih.

A s obzirom na to da su pronašli ‘nišu budućnosti‘, Novska je grad u kojem stalno raste broj startupova, poduzeća i obrta.

Upravo zato, ali i kako bi se upoznali s mogućnostima i potencijalima koje nudi Novska te možda i ponešto naučili, pridružite nam se na investicijskoj konferenciji ‘Invest in Novska‘, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. 

Na konferenciji ćete imati priliku čuti dva zanimljiva izlaganja i tri rasprave na okruglim stolovima. Na prvom od njih, naziva ‘Potencijali za investitore‘, pridružit će nam se ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović. Uz njega će na okruglom stolu sudjelovati Ivan Celjak, župan Sisačko moslavačke županije, Karlo Ressler, zastupnik u parlamentu EU, te Ante Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO.

Ravnateljica Razvojne agencija NORA Vida Iličić održat će izlaganje naziva ‘Zašto Novska?‘ u kojem će predstaviti potencijale i poticaje za investitore, a odmah potom će se održati okrugli stol ‘Uspješni primjeri poslovanja u Hrvatskoj‘. Na njemu će sudjelovati Tomislav Bosilj, direktor SANO Agritehnike, Ivan Buntić, načelnik Tomislavgrada, Ella Jagodin, HR manager Ante Mijić-Quercusa, Ivana Matanović, zamjenica ravnateljice JU Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije, Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke, Petar Šimić, direktor Grad exporta, te Slaven Vrhovski, član Uprave Wawa groupe. 

U raspravi u sklopu trećeg okruglog stola pridržit će nam se Irena Weber, direktorica Hrvatske udruge poslodavacaMartina Dragičević, direktorica za regulatorne poslove i EU fondove A1 Hrvatska, Milan Horvat, savjetnik Fima-e, Ivan Murat, predsjenik Klastera videoigara, Boženka Spahić, pročelnica UO za gospodarstvo i poljoprivredu Grada Novska, Tomislav Šlat, GS Foreign Investors Councila Croatia, te Mladen Vedriš, izvanredni profesor na Effectus veleučilište. Tema zadnjeg panela će biti ‘Kako stvoriti poticajno okruženje za investicije unatoč preprekama‘. 

Konferencija u organizaciji Grada Novska, Razvojne agencije Grada Novske i tjednika Lider, koju suorganiziraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler, održat će se 8. rujna u Poduzetničkom inkubatoru Pismo. Sudjelovanje na konferenciji je slobodno uz prethodnu PRIJAVU.

27. travanj 2024 20:20